Mikor lesz eredménye a lökéshullám kezeléseknek?

Amikor az embernek fájdalmai vannak, természetes, hogy szeretne minél hamarabb megszabadulni a fájdalomtól. Amikor rászánja magát arra, hogy segítséget kérjen, szinte azonnal várja az eredményt. Sajnos azonban a legtöbb esetben nem így mennek a dolgok. Ez túl egyszerű lenne. A fájdalom megszűnéséhez, a gyógyuláshoz bizony idő kell.

A fájdalom legtöbbször nem azonnal, a semmiből jelentkezik, és nem is azonnal múlik el.

Így van ez a lökéshullám kezelésekkel is. Bár egy nagyon hatékony kezelésről van szó, ami komoly fájdalmat is képes teljesen megszüntetni természetes úton, mégsem lehet azt várni, hogy már az első alkalommal hatni fog a kezelés. Ha ugyanis erre számít, akkor csalódás fogja érni. A lökéshullám terápia sem varázslat. Idő kell, míg a gyógyító hanghullámok kifejtik hatásukat. Azok a krónikus fájdalmak, amelyek hosszú hónapok, vagy esetleg évek alatt alakulnak ki, nem fognak néhány nap alatt nyomtalanul eltűnni a szervezetéből. A gyógyuláshoz bizony több idő és türelem kell. Gyorsítani lehet a gyógyulást, siettetni azonban nem.

Eleinte úgy érezheti, hogy rosszabbul van

térdfájás kezelése lökéshullámmal

Térdfájdalmát is kezelheti lökéshullámmal, ha panaszát nem kopás, hanem gyulladás okozza. Milyen panaszai kezelésére hatásos még ez a kezelés?

Fontos beszélni arról is, hogy az első kezelések után, nemhogy jobb nem lesz a helyzet, de számos esetben még egy kissé fokozottabbnak is érezheti a fájdalmat. Ennek oka a felgyorsult véráramlás hatására a szervezetében bekövetkező folyamatok.

Teljesen természetes jelenség, hogy a szervezetében beindult öngyógyító folyamatok hatására a véráramba bekerülő és elszállítandó többlet salakanyagok állapotának átmeneti rosszabbodását okozzák. A salakanyagok felgyorsult kiürülése érdekében ezt sajnos kénytelen elviselni. Ezt azért lényeges megemlíteni, mert állapotának átmeneti rosszabbodása talán Önt is elriaszthatja a lökéshullám kezelésektől, ha nem ismeri a felgyorsult gyógyító folyamatok működését, és a szervezet salaktalanításának a mechanizmusát. Ha végiggondolja, akkor állapotának átmeneti rosszabbodása gyorsabb gyógyulását teszi lehetővé, mert szervezete korábbi állapotához képest gyorsabban szabadul meg a mérgező, felesleges salakanyagoktól.

Ha ezt nem tudná a kezelésről, és az első 1-2 alkalom után a rosszabbodást tapasztalja, akkor könnyen arra juthatna, hogy nemhogy nem használt a terápia, de még rontott is a helyzetén. Holott ez nem igaz, csak meg kell várni a káros anyagok kiürülését, és állapotának a javulása rohamosan elkezdődik.

A kezdeti panaszok miatt tehát ne adja fel olyan könnyen állapota javulásának ezt a lehetőségét. Állapotának átmeneti rosszabbodása azt jelzi, hogy jó úton jár, és hamarosan kiürülnek a szervezetét eddig zavartalanul mérgező felesleges anyagok. Emlékszik rá, hogy mit írtam az elején. Ami hosszú idő alatt elromlik és felhalmozódik a szervezetében, az nem azonnal megjavulni. A felesleg távozása, kiürülése bizony átmeneti áldozattal jár.

A helyzet súlyosságától függ, hogy mikor szűnik meg a fájdalom

A kezelés kezdetekor azért nyilván szeretné tudni, hogy mikor kezd el javulni az állapota?

Erre a kérdésére azonban nem lehet előzetesen pontos választ adni. Az, hogy mikortól kezd el érezhetően javulni az állapota, és mikor szűnik meg a fájdalma teljesen egyéni. A problémája súlyosságától függ.

befagyott váll

Befagyott váll fájdalma

Sok esetben már 3-5 kezelés is elég akár a teljes gyógyulásához és a panaszmentességéhez. Hosszabb ideje tartó és súlyosabb esetekben azonban, ötnél több alkalomra van szükség.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen problémája is van, minél korábban fordul orvoshoz, annál könnyebb megszüntetni a fájdalmat. Azonban ha már nagyon eldurvult a helyzet, akkor értelemszerűen nincsen könnyű dolga még a lökéshullám terápiának sem.

Éppen ezért fontos, hogy ne halogassa a segítségkérést, ha mozgásszervi fájdalmakkal küszködik.

Minél hamarabb fordul orvoshoz panaszával, annál hamarabb szűnik meg a fájdalma, és annál nagyobb esélye van a teljes panaszmentességre.

Foglaljon időpontot gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

7 gondolatok ezen: “Mikor lesz eredménye a lökéshullám kezeléseknek?

  1. Zászlós Mihályné

    Sajnos én az itt le írtakat tapasztalom nap mint nap. 2018.februárban kezdődött a sarok fájdalom. De mivel már 2007-ben volt már ez, így tudtam mi a probléma. 2007-ben röntgen terápián voltam, akkor és a második kezelés után jól voltam. Most a röntgen terápiára 4-hónapot kell várni. Így a maszek alapon lökéshullám terápiára mentem, most vagyok túl a második kezelésen. És őszintén mondva nem csak a kezelés fáj borzalmasan, de az azt követő napok is örült fájdalommal telnek. Mivel szakács vagyok, egész nap állok cipelek. Itthon jegelem a lábam, alig tudok reggel rá állni. Őszintén mondom, inkább szülnék egy gyereket az nem fájt ennyire. De ezt a cikket olvasva reménykedek. Remélem elég lesz a 4 kezelés, mert többre nem telne /SAJNOS/, mert jó húzós ára van!!!!

    1. Borbély Gyula

      Sajnos nekem is sarok kinövésem van (sarkantyúm)
      A kérdésem, hogy egy-egy kezelést hány percig kötelezően kell végezni, nehogy „pénz lehúzás legyen”? Köszönöm a válaszát Borbély Gyula

      1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

        Kedves Borbély Gyula!
        A lökéshullám kezelést nem percekben számoljuk, hanem ütésszámban. Mindenkinek 2000 ütést számol a gép, mivel ez az ami tudományos tanulmányok alapján eléri a gyógyulást. Ez a szám lehet más egészségügyi centrumokban különböző, mi a saját EMS fajta készülékről tudunk nyilatkozni. Ez a 2000 ütés körülbelül 3-5 percet vesz igénybe, attól függ milyen gyorsaságra állítják szakembereink a készüléket. Az ütések gyorsasága attól függ, hogy mennyire fáj az adott személy lába, mert a gyorsítással kevésbé fáj a kezelés, és van aki csak így tolerálja a kellemetlen érzetet kezelés közben.
        Bármelyik helyre is megy lökéshullám terápiára, az fontos hogy mindenképpen fájjon valamennyire a kezelés, szóval ha nem fáj akkor általában nem használ. Erre figyeljen mindenképpen. A centrumunkban lévő gép eredeti EMS svájci lökéshullám készülék, a vendégeink 90%-át meggyógyítja.
        Erről itt olvashat bővebben:
        https://www.harmonia-centrum.hu/lokeshullam-kezeles-kerdesek
        A fájdalommentesség visszaszerzésében nemcsak a lökéshullám kezelés tud segíteni, hanem lábfeje, talpa, sarka, vádlija tornáztatása, kényelmes, talpát rugalmasan megtámasztó, és sarkát stabilan tartó kérgű, 3-4 cm magas sarkú cipők viselete, ha szükséges, akkor talpboltozatát alátámasztó egyedi talpbetéttel.
        Önmagában tehát a lökéshullám kezelés csak egy lehetséges kezelés sarkantyú fájdalma megszüntetéséért.
        Mielőbbi fájdalommentes járást kívánunk Önnek

  2. Muhari Attiláné

    Nekem is sarok fájdalmaim vannak, holnap megyek a 2. lökéshullám kezelésre. Hát elég fájdalmas a kezelés, de bízom benne, hogy el fog múlni a fájdalom, mert sokszor kibírhatatlan

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Muhari Attiláné!
      Köszönjük kérdését. A lökéshullám terápia hatása mindenkinél változó. Van akinek már első alkalom után javulás tapasztalható, de makacsabb gyulladások esetén kellhet 3-4 alkalom, mire bármilyen javulás elindul. Olyan is előfordul, hogy az ötödik alkalom után pár héttel jelentkezik nagy javulás. Mindenképpen biztató a kezelés utóhatása is, mivel ha rendszeresen járja le az 5 alkalmat, heti egyszer, akkor a kezelésnek nagyon erős, még 3-4 hétig tartó utóhatása van. Ebben az időszakban még nagyon sok javulás várható. Ha lejárt az utóhatás időszaka, és ha még nincs 100% gyógyulás, 1-2 emlékeztető kezelés még szokott kelleni, de még egy 5-ös sorozatra már nem szokott szükség lenni.
      Ha esetleg szüksége van tanácsra, gyógytornászaink egyike tud segíteni a kezelésben, vagy annak átbeszélésében is.
      Valamint olvasson a centrumunkban lévő lökéshullám gép alkalmazásának sikerességéről sarokfájdalom esetén:
      https://www.harmonia-centrum.hu/sarokfajdalom-kezelese
      Mielőbbi sarokfájdalommentes járást kívánunk Önnek

  3. Beáta Patkósné Makó

    19 éves fiamnak csonthártyagyulladásra adtak ilyen kezelést és lézert is. Van talpbetéte, és már injekciót is kapott mégsem javul.
    Mi lehet a megoldás?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Patkósné Makó Beáta!
      A lökéshullám általában hosszú távon is hat, a sorozatos kezelés után (általában 5-6 kezelés), még intenzív utóhatás várható körülbelül 1 hónapig, de a pozitív hatásai lehetnek 6 hónapig terjedőek. Nagyon jó hogy még talpbetétet is használnak.
      A másik fontos dolog hogy melyik lökéshullám géppel kezelik, mivel a centrumunkban található EMS svájci lökéshullám gép sok tanulmány alapján hatásosabb, mint a többi fajta lökéshullám gép, mivel ez az eredeti feltalált modell. Még érdemes velünk egy próbát tennie, mielőtt egyéb beavatkozásba kezdenek. Az EMS lökéshullám terápia a vendégeink 80%-ánál hatékony.
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük