Miért fontos sarokfájdalma kezelésében a sarokspecialista tapasztalata?

Ha sarokfájdalom kínozza már hosszú hetek óta, akkor a sarokfájás többféle kezelési lehetősége között választhat. Sokszor azonban bajban van, mert nem tud megalapozottan választani a kezelések között. Mit tegyen akkor, ha tanácstalan?

Kisebb panaszoknál még sarka pihentetése is használ a fájdalom ellen. Pihenteti néhány napot a sarkát, és elmúlnak a panaszai. Ennek örülhet, mert megszűnt a fájdalom. Csak akkor lesz majd bajban, ha egy idő után újra megjelennek sarokfájdalma jelei.

Kezdeti fájdalomnál a hideg vizes borogatás is használ még. Amikor még nem nagy a baj, akkor sarka pihentetése mellett bármilyen egyszerű, gyulladást csökkentő módszer segíteni fog. Nem nagy még a baj, nincs nagyobb fájdalma.

fájdalomcsillapító gyógyszer helyett

Fájdalomcsillapító gyógyszerek mellékhatása helyett mellékhatások nélküli kezeléseket is választhat sarokfájdalma megszüntetésére

Ha egy kicsit türelmetlenebb, vagy nagyobb fájdalmat érez, akkor biztos szeretne minél hamarabb túllenni fájdalmán. Ilyenkor könnyen lehet, hogy bekap néhány fájdalomcsillapítót, és ettől reméli fájdalma gyors megszűnését. És lehet, hogy nem is csalódik, mert még az is lehet, hogy ez is enyhülést hoz. Csak két apró probléma is van a fájdalomcsillapítókkal.

  • Egyrészt ezeket a fájdalomcsillapítókat a száján át veszi be, fájdalma pedig a sarkában jelentkezik. Érzi ugye Ön is, hogy nem pontosan a megfelelő helyen avatkozott be fájdalma kezelésébe?
  • Másrészt pedig mire a szájon át bevett fájdalomcsillapító a sarkában hasogató fájdalmát csillapítja, addig okozhat némi nem kívánt mellékhatást a közbeeső területeken is.

Persze nem könnyű ám a helyzete, mert a mellékhatásoktól terhelt gyógyszeres kezelés helyett is többféle kezelés között választhat.

A fájdalmas területen ható gyulladást csökkentő kenőcsöket nagy hatékonysággal használhatja a fájdalom mérséklésére. Sarokfájdalmával az ortopédushoz elmenve orvosa javaslatára választhatja a szteroid injekciót is. Ennek azonban szintén lehetnek finoman szólva is nem kívánt mellékhatásai. Például a fájdalom megszűnik ugyan, de a kezelt területen jóval merevebbek lesznek a sarkához kapcsolódó inak. Ez az átmeneti merevség nem jelent majd életbiztosítást az inak működésében.

Emellett választja a sugár kezelést is, aminek a hatásossága nem igazán közelíti meg a lökéshullám kezelések 80%-os eredményességét.

Választhatja persze sarokfájdalma megszüntetésére a drasztikus műtéti megoldást is. Biztos azonban abban, hogy a műtét jó megoldás?

  • A sarok műtétnél hosszú lábadozási idővel számolhat.
  • Emellett a műtét sem jelent végleges megoldást panaszmentességére, mert ha ugyanúgy terheli a sarkát, akkor mit gondol? Mi a garancia arra, hogy nem fog kiújulni újra sarka fájdalma?

Ezen kezelések mellett választhatja a lökéshullám kezelést is. A legtöbbször 4-6 lökéshullám kezeléssel fokozatosan megszűnnek a fájdalmai, és sarka panaszmentes lesz. Szeretné 4-6 alkalomra lerövidíteni gyógyulásának az útját?

  • Az évtizedes tapasztalattal és a sarokkezelésben többéves gyakorlattal rendelkező sarok specialista szeme észreveszi a sarkán azokat a láthatatlan jeleket is, ami Önnek a kenőcsök kenegetése és a pirulák bekapkodása közben fel sem tűnik. Ráadásul a szakember még csalhat is, mert nemcsak a szemeire kell hagyatkoznia. Az ujjaival is kitapinthatja sarkán a fájdalmas pontokat. Nyugodt lehet. A vizsgálat közben Ön azonnal jelezni fog neki. Az ujjai tapasztalatán kívül az Ön segítségét is segítségül hívhatja sarka panaszának körültekintő vizsgálatához.
  • A specialista tapasztalatával sarok fronton sem igazán tudnak versenyezni a mindennel foglalkozó generalisták. Önnek sincs nagy tapasztalata sarka fájdalmának megszüntetésében, hisz csak a fájdalmát érzi, és nem igazán tudja, hogy a többféle kezelés közül melyik is lenne a legjobb most Önnek.
  • Mit gondol? Sarka gyógyulásának fájdalmas útján mennyit fog számítani a specialista felkészültsége és gyakorlati tapasztalata?
Sarokfájás kezelése lökéshullám terápiával a Harmónia Centrumban

Sarokfájás lökéshullám kezelése

Lökéshullámmal mellékhatások nélkül gyógyító centrumunkban nagy gyakorlattal rendelkező ortopédus és reumatológus szakorvosaink gyógytornászainkkal összefogva már 8 éve árgus szemekkel figyelik a gyógyulási statisztikáinkat, és egyre elégedettebb arcokat látnak a gyógyulási statisztikák mögött. A kezeléssorozat végére kezelt ügyfeleink elégedett mosolya és a kezelések 80%-os eredményessége biztosított. Már 2008 óta eredményesen gyógyítják a sarokcsont különböző fájdalmait és gyulladásait.

  • Ha fájós sarkán nem szeretne egyedül bicegni gyógyulásának rögös útján, akkor álljon a sarkára, és tegye fájó lábát a specialista szakember tapasztalt kezébe!
  • Sarokfájdalma okának kiderítésekor jól fog jönni a rutinos szakember hozzáértése, és ujjainak gyakorlott mozdulatai. Hetek óta tartó sarokfájdalmával nem érdemes tovább várni. Minél hamarabb kerül a specialista szeme elé, és a kezei közé, annál hamarabb megszabadulhat sarka fájdalmától. Ezzel a szenvedését és gyógyulásának az idejét is jelentősen lerövidítheti.
sarok sarkantyú

Sarka fájdalmának többféle oka lehet. Sarka fájdalmas gyulladása sarka talpi részén és hátsó részén, az Achilles-ín tapadásánál is jelentkezhet.

Sarokfájdalmának többféle oka lehet. A lehetséges okok közül Ön is kiválaszthatja, kikövetkeztetheti a legvalószínűbbet. Akár még diagnosztizálhatja is magát, csak kellő gyakorlat hiányában az eredmény felettébb bizonytalan lehet. Ha azonban nem szeretné feleslegesen vesztegetni az idejét, és késleltetni sarka gyógyulását, akkor nem érdemes egyedül próbálkoznia fájdalma megszüntetésével.

  • Hogyan dönt?
  • Próbálkozik tovább sarokfájdalma megszüntetésével?
  • Vagy sarok specialistához fordul, és nem kísérletezik tovább sarka fájdalmával?

Foglaljon időpontot gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

sarokfájás okai

Mi az oka sarka fájdalmának? Derítse ki a kérdőív kitöltésével! Kattintson a képre sarokfájdalma okát feltáró kérdőívéért?

Ha a tapasztalt szakember útmutatását kéri, akkor ő a konzultáción jól irányzott kérdések segítségével néhány perc alatt képbe kerül. Sarokcsont fájdalma, kinövése, sarkantyúja nyitott könyv lesz előtte, és ezt a könyvet ő rutinosan fogja tudni lapozni.

Ha vannak már leletei, és ezeket is hozza magával, akkor még gyorsabban megíródhat sarok fájdalmának nyitott könyve. Ha a leletek átnézése után még kétségei lennének a specialistának sarokcsont gyulladása kezeléséről, vagy sarokcsont kinövése gyógyításáról, akkor a tüzetes vizsgálat hamar el fogja oszlatni a kétségeit. Feltárja sarokcsont kinövése még homályos pontjait. Biztosan el fognak jutni fájdalma tényleges okához.

Szeretne fájó sarkával egy tapasztalt szakember sokat látott szeme elé kerülni, és sarokfájdalma gyógyulásának egyenes útjára lépni?

Kérdése van sarka lökéshullám kezeléséről?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük