Melyek lehetnek a sarokfájdalom lelki okai?

Ha nincs fájdalmát kiváltó szervi elváltozás, és semmilyen sérülés nem áll sarokfájdalma mögött, akkor könnyen lehet, hogy valamilyen lelki ok van a háttérben. Ezt érdemes kideríteni, mert így szabadulhat meg sarka fájdalmától.

Ha az Ön sarokfájdalmára sem találnak az orvosok magyarázatot, akkor könnyen lehet, hogy lelki dolgok vannak a háttérben. Megnézi, hogy melyek lehetnek ezek a lelki problémák?

Kész rohanás az élete?

rohanó fiatal nő sarokfájdalommal

Ha gyakran jár ilyen magas sarkú cipőkben, akkor nagy esélye van annak, hogy nem lelki oka van sarokfájdalmának.

Sarokfájdalma tudatosan és tudattalanul is lelassítja a rohanását. Ha konkrét szervi elváltozás nélkül szenved sarka fájdalmától, akkor ilyenkor sarka a fájdalommal figyelmeztetni próbálja. Arra figyelmezteti, hogy lassítania kellene. Sőt talán nemcsak lassítani, és visszavenni őrült tempójából, hanem talán meg is kellene állni egy pillanatra. Érdemes lehet elgondolkodni azon is, hogy vajon jó irányba rohan-e?

Vajon nem kellene-e a lassítással együtt irányt is módosítani. Előfordulhat, hogy miközben teljes erőből rohan, már nem is tudja pontosan, hogy miért is van ez a nagy sietség?

Ha sarokfájdalma kiabálva figyelmezteti, akkor az a kérdés, hogy ÖN meghallja-e sarka figyelmeztető szavait? Meghallja?

Sarka fájdalma nemcsak arra próbálja felhívni a figyelmét, hogy ne rohanjon annyit olyan eszeveszettül, hanem talán arra is, hogy az irányt is végig kellene gondolnia. Talán újra kellene gondolni a céljait is. Könnyen lehet, hogy a nagy rohanásban nem látja már a fától az erdőt. Talán azt sem tudja igazán, hogy miért ez a nagy rohanás.

  • Szóval miért is van ez a rohanás az életében? Mi a célja vele? Pontosan tudja?

Sarokfájdalma lelki oka mi lehet még?

A rohanással szemben az is lehetséges, hogy nem képes kiállni a céljaiért, nem képes felvállalni őket, és nem küzd értük. A fékevesztett, nyakló nélküli rohanás helyett itt tehát az jelenti a problémát, hogy nem képes kiállni az igazáért, nem küzd a céljaiért. Nem áll ki határozottan önmagáért.

Bármelyikről is lehet szó sarokfájdalma háttereként, fontos, hogy szem előtt tartson néhány dolgot:

  • A haladás sebességén túl még fontosabb az, hogy határozottan haladjon céljai elérése felé, és eközben ne korlátozzák az eléje tornyosuló akadályok. Küzdje le ezeket, és győzze le az akadályokat. Ne hagyja, hogy elbizonytalanítsa valaki, és eltérítse a céljaitól, vagy lelassítsa a céljai elérését.
  • Határozottan haladjon abba az irányba, amit kitűzött magának, és álljon ki a céljaiért! Lehet, hogy talán arra gondol, hogy a környezete nem támogatja Ön eléggé? Nem biztos azonban, hogy másokra kell támaszkodni. Talán arra gondol, hogy nem tud támaszkodni másokra, azonban nem biztos, hogy másokra kellene támaszkodnia. Vállalja fel önmagát, álljon ki az igazáért, és küzdjön értük.
  • A sarok teste támasza, azonban határozottabb kiállása is lelki támaszt képes adni kitűzött céljai elérésének. Lehet, hogy fél a jövőtől, és fél megtenni azt, amiben hisz. Félelme legyőzésének azonban a legjobb módja, ha megteszi azt, amit fél megtenni. Ha gyakorolja félelme legyőzését, akkor már nem is lesz olyan félelmetes dolog, amitől korábban annyira félt.

Félelmei állhatnak sarokfájdalma mögött?

talp sarok fájdalom

Sarok és talp fájdalma oka több minden lehet. Önnek mi okozza talpa, sarka fájdalmát?

Sarokcsontja fájdalmával a teste üzen Önnek. Amíg fiatal, vagy amíg ritkán jelentkeznek ezek a jelek, vagy hamar elmúlnak, addig nem foglalkozik sarka egyre hangosabb üzeneteivel. Úgy érzi, hogy nincs baj.

Ez lehet, hogy így is van. Hisz a fiatal szervezet még hamar regenerálódik egy nagyobb megterhelés után is. Ha pedig ritkán jelentkezik a baj, és hamar el is múlik, akkor egyszeri dologról is lehet szó. Ezek az egyszeri alkalmak is fogyasztják azonban szervezete tartalékait. Emellett még a panaszok nyomtalan elmúlásában sem lehet tökéletesen biztos. Még akkor sem, ha éppen tünetmentes.

Ne vegye félvállról teste üzeneteit. Panaszai megszűntével, az azokat kiváltó okok megmaradhatnak, és bármikor újra a felszínre is törhetnek a tünetek formájában. Nem biztos megoldás a tünetek gyógyszeres elnyomása sem. Tünetmentessége mellett is a fájdalmát kiváltó ok továbbra is változatlanul jelen lehet a szervezetében. Sarokfájdalma megszüntetéséhez a kiváltó okot ismerje fel, és szüntesse meg ahhoz, hogy fájdalmától megszabaduljon véglegesen. A fájdalmat kiváltó ok felismerése persze nem mindig könnyű.

Sarokfájdalmát kiváltó okok lehetnek szervi és lelki eredetűek is.

achilles-ín gyulladás

Az Achilles-ín gyulladása is okozhatja sarka fájdalmát

Ha szervi eredetűek, és például a csonthártya gyulladása okozza, akkor a gyulladást érdemes megszüntetni fájdalommentessége visszaszerzéséért. Itt nézze meg, hogyan lehet újra fájdalommentes a sarka.

Ha pedig lelki eredetű a fájdalma, akkor a szokásain érdemes változtatnia.

Sarokfájdalma okának felkutatását érdemes szakorvosra vagy tapasztalt természetgyógyászra bízni. Utána már, az ok ismeretében a kezeléshez tud választani a szóba jöhető hatásos lehetőségek közül. Mielőtt azonban elmegy a megfelelő szakemberhez, érdemes kitölteni a sarokfájdalma lehetséges okát felkutató kérdőívünket.

sarokfájás okai

Mióta fáj a sarka? Állandóan vagy időnként? Mennyire erős a fájdalom? Mindig ugyanott fáj? Pihenésre múlik a fájdalom? Mire figyeljen még? Mi okozza sarka fájdalmát? Tudja meg a Sarokfájdalom okai kérdőív kitöltésével! Kattintson a képre kérdőívéért

A fájdalma okát feltáró kérdőív pontos kitöltésével saját maga is megtalálhatja sarka fájdalmának okát. Derítse ki, hogy mi okozza a fájdalmat! Miért olyan fontos ez?

Azért, mert sarokfájdalma okának megszüntetésével tud a legbiztosabban megszabadulni sarokfájásától. Akár egész életére is. És gondolja csak végig, hogy a sarokfájdalomtól szenvedés óráit mivel fogja tölteni a jövőben?

  1. Töltse ki a kérdőívet fájdalmas sarka gondos megfigyelésével!
  2. Derítse ki sarokfájdalma okát pontos válaszai kiértékelésével. Ebben tud segíteni sarokfájdalom kezelésére szakosodott specialistánk, ha elküldi nekünk gondosan kitöltött kérdőívét.
  3. Utána pedig ezt szüntesse meg azért, hogy fájdalom nélkül élhesse az életét. Szeretne újra sarokfájdalom nélkül lépni?

Sarokfájdalma megszüntetése Önnek a legfontosabb

sarokgyulladás kezelése lökéshullámmal

Sarokfájdalom megszüntetése lökéshullám kezeléssel. A kezelés felgyorsítja gyulladt sarka öngyógyulását a vérkeringés felélénkítésével. Kattintson a képre, és ismerje meg hogyan segít visszanyerni sarka fájdalommentességét Magyarország legnagyobb gyakorlati tapasztalatának biztonságával

Talán szeretné megismerni azt is, hogyan szüntetheti meg sarka fájdalmát 80%-os eredményességgel. Kattintson a linkre, és nézze meg sarokfájdalma megszüntetésének lehetőségét!

Vagy sarokfájdalma okának kiderítésével, és életmódjának a minimálisan szükséges legkisebb megváltoztatásával inkább egész életére megszabadulna mozgásszervi problémája okozta sarokfájásától?

  • Ismerje meg ennek a mellékhatások nélkül gyógyító kezelésnek a részleteit. Ebben a természetes gyógyító eljárásban ügyfeleinknek a mellékhatások nélküli hatékonysága tetszik a legjobban. Talán Ön is szeretne káros mellékhatások nélkül fájdalommentes lenni.
  • Ha pedig panaszmentességének elérésével kapcsolatban van még kérdése, akkor az (+36-1) 269-2946-os számon munkatársaink válaszolnak Önnek. Hívjon minket, és segítünk.
  • Egyedül szinte minden nehéz. Segítséget kérve viszont semmi sem lehetetlen sarka fájdalommentességének visszaszerzésében.
  • Dolgozzunk azon, hogy panaszmentes legyen a sarka, és évtizedeken keresztül fájdalommentes az élete. Szeretne sarokfájás nélkül élni?

2 gondolatok ezen: “Melyek lehetnek a sarokfájdalom lelki okai?

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Bakács László!
      Nagyon szívesen segítünk Önnek is. Javaslom, hogy panaszait, aggodalmait, kérdéseit emailben küldje el nekünk az info@harmonia-centrum.hu-ra. A levelező rendszert kezelő kollégáink a technikai kérdésekre azonnal tudnak választ adni, összetettebb egészségügyi kérdésekben pedig a megfelelő szakemberhez fognak javasolni vizsgálati időpontokat Önnek!
      Amennyiben Ön szívesebben egyeztetne telefonon, akkor a +36 1 269 2946 -os számot hívja kérem, nyitvatartási időben. https://www.harmonia-centrum.hu/elerhetoseg
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük