Melyek az ízületi gyulladás lelki okai?

Miért érdeklődik az ízületi gyulladás lelki okai után? Ha ezt a cikket olvassa, akkor népes társaság tagja lehet. No nem azért, mert évente tizennégyezren olvassák ezt a bejegyzést. Ennek sokkal prózaibb oka van.

térd artrózis

Artrózisos térd a megkopott, megsérült porcállománnyal. Hogyan tudja csökkenteni kopásos térde fájdalmát?

A népes társaság az ízületi gyulladástól szenvedők hatalmas körét jelenti. A porckopás az ízületi gyulladás egy fajtája. Hazánkban egymilliónál is többen szenvednek valamilyen porckopásos ízületi betegségben. Ez azt jelenti, hogy minden tizedik embernek van valamilyen kopásos panasza az ízületeiben. Ön is szenved lábfeje, keze, térde vagy a csípőízületi porcok kopásától?

Az ízületi gyulladások is több mint százezer ember életét keserítik meg. Könnyen lehet, hogy Ön is közéjük tartozik, ha figyelmesen olvassa ezt a cikket.

Nyilván a saját fájdalmával van elfoglalva, és szeretné tudni, hogy milyen okai lehetnek ízületi gyulladásának. Az okokon túl itt ízületi gyulladása kezelési lehetőségeiről is részletes tájékoztatót talál. Nézzen utána, és csökkentse ízületi fájdalmát. Azért, mert ezzel is Önnek lesz könnyebb és fájdalommentesebb az élete.

Kérjen információt gyógyulásához: (+36-1) 269-2946

Melyek lehetnek az ízületi gyulladások lelki okai?

ízületi gyulladás

Köszvénytől, vagy valamilyen más ízületi gyulladástól szenved?

Tapasztalatunk szerint azok szenvednek valamelyik ízületük gyulladásától, például a köszvénytől, akik túlzott feszültségben élik az életüket. A legfőbb problémát az okozza, hogy képtelenek időnként egy kis lazításra. A lazításra való képtelenség azonban csak a jéghegy csúcsa.

állandó rohanás

Állandó késésben van? Mindig rohan? Egyik feladat éri a másikat? Alig győzi a munkát, annyi dolga van?

Nem kedvező azoknak a helyzete sem, akik az állandó időzavar miatt folytonos rohanásban vannak. Miért jelent ez problémát? Mi történik ezekkel az emberekkel? Mi történik az ízületeikkel?

Esetükben arról van szó, hogy ha képtelenek saját maguknak megálljt parancsolni, és egy kis pihenőt adni, akkor a pszichéjük állít eléjük sorompót, és ítéli őket rövidebb-hosszabb pihenőre. Azért, mert a „szervezetük nem hagyja halálba rohanni őket”. A fájdalommal megvédi őket saját maguk őrült rohanásától is.

Persze az sem véletlen, hogy az ízületi problémák 40 éves kor felett jelentkeznek tömegesen. Ilyenkor az embernek már kialakult, megcsontosodott szokásai, szabályai vannak, és ezekhez a rigolyájukhoz sokan már túlságosan is ragaszkodnak. Egyszerűen képtelenek ezeken változtatni. Képtelenek eltérni a felállított rutinoktól. Képtelenek egy kicsit lazítani, és könnyedebben venni az életet.

Az is jellemző az idősebbekre, hogy kevésbé bíznak meg másokban. Ezért nem szívesen adják ki a feladatokat mások számára, hogy ők végezzék el azt. Mindent saját maguk szeretnének elvégezni, pedig előbb-utóbb ennek már az egészségük látja a kárát.

térd lökéshullám kezelés

Térdízületi gyulladás kezelése lökéshullámmal

Idősebb korban bizony azt gondoljuk, hogy csak az van elvégezve jól, amit mi magunk csináltunk meg. Az van elintézve, aminek mi magunk jártunk utána. Ez pedig azzal jár, hogy jóval több elfoglaltságunk van a kelleténél.  A kelleténél több elfoglaltságunknak pedig például a térdízületünk látja kárát. Gondja van Önnek is a térdével? Pedig ennek nem kellene így lennie.

Illetve, ha mégis kiadja az ilyen ember 1-1 feladat elvégzését, akkor sem képes megszabadulni attól a gondolattól, hogy hogyan is lesz elvégezve a feladat. Ezért aztán továbbra is azon a feladaton jár az agya, és aggódik miatta. Ez persze nemcsak az ő egészségének és lelki állapotának nem tesz jót, hanem a munkakapcsolatainak sem.

vállfájdalom okai

Vállízületi gyulladásától szenved?

A másokkal való együttműködésnek persze az állandó elégedetlenkedés sem kedvez. Hiába van ugyanis elvégezve a kiadott feladat, az nem lehet elég jó, mert mindig lehetett volna egy kicsit jobban végezni azt. Ha pedig az eredményben nem talál kifogást, akkor a feladat elvégzésének a módját kifogásolja, mert ha másképp lett volna elvégezve, például úgy, ahogy ő szokta, akkor az eredmény is más, tehát jobb lehetett volna. Az állandó aggodalmaskodás és elégedetlenkedés, a minden feladat az én nyakamba szakad, és az én vállaimat terheli nemcsak az idősödő ember lelkiállapotának nem tesz jót, hanem a váll ízületeinek sem.

ízületi gyulladás lelki okai

Mik lehetnek ízületi gyulladásának a leggyakoribb lelki okai?

A rugalmatlanság, a merevség elsősorban az idősebb emberek sajátja. Az ízületi gyulladásnál pedig az ízületek fizikai merevségéről beszélünk.

Az ízületi problémákkal küzdő lelki értelemben is merevvé, mozgásában korlátozottá válik. Ha Ön is ízületi gyulladással küzd, és ha a szívére teszi a kezét, akkor úgy érzi, hogy görcsösen ragaszkodik megrögzött szokásaihoz és véleményéhez, akkor már valószínűleg meg is találta ízületi gyulladása kialakulásának szellemi-lelki okát.

Az ízületeiben kialakuló gyulladás fájdalmas tünetekkel hozza a tudomására, hogy túlságosan rugalmatlan saját magával és másokkal szemben is. Talán azt várja el másoktól is, hogy legyenek olyanok, mint Ön?

Azonban gondoljon csak bele? Mennyi esélye van arra, hogy másokat a saját képére tud formálni? Főleg akkor, ha már kialakult szokásokkal és életszemlélettel rendelkező felnőtt emberek vannak a környezetében?

Ízületi gyulladását mi okozza?

ízületi gyulladás oka

Mi a panasza? Milyen tünetei vannak? Hogyan és mikor jelentkeznek a tünetek? Mi okozza ízületi gyulladását? Mire figyeljen még? Derítse ki az Ízületi gyulladás okai kérdőív kitöltésével! Kattintson a képre kérdőívéért

Derítse ki 3 lépésben gyulladása okát?

  1. Töltse ki az ízületi gyulladás okai kérdőívét a kérdések pontos megválaszolásával. 13 éves tapasztalattal állítottuk össze Önnek a kérdőívét.
  2. Válaszai értékelésével derítse ki ízületi gyulladása okát. A kiértékelésben tud segíteni ízületi gyulladás kezelésére szakosodott specialistánk, ha elküldi nekünk gondosan kitöltött kérdőívét.
  3. Ízületi gyulladása okának ismeretében pedig ne halogassa ízületi gyulladása kezelését, és a gyulladást kiváltó ok megszüntetését.

Néhány kérdést is érdemes lehet feltennie saját magával és a környezetével kapcsolatban:

  • Mit szeretne elérni az életben? Milyen szeretne lenni?
  • Mi okoz Önnek zavart? Mi akadályozza leginkább, hogy olyan legyen, mint amilyen valójában lenni szeretne?
  • Milyen feszültséget tapasztal valós és elképzelt kívánatos énje között?
  • Milyen a kapcsolata a környezetében lévő emberekkel?
  • Mit vár el ezektől az emberektől? Biztos, hogy olyanoknak kell lenniük, mint amilyennek Ön szeretné? Vagy másmilyennek is el tudná fogadni őket?

Érdemes ezeket a kérdéseket megválaszolnia, mert nemcsak ízületei fájdalommentességét szerezheti vissza ezzel, hanem még a környezetében lévőkkel kialakított kapcsolatát is javíthatja. Ez pedig Önnek is és a környezetében lévőknek is segíthet fájdalommentesebben, könnyebben élni.

Ízületi gyulladása arról is árulkodhat, hogy a tényleges valóság helyett valamilyen elképzelt vágyállapot szerint próbálja látni magát. Talán az életéről előre felállított elképzelések helyett nyitottabb szemmel kellene szemlélni az életét, és akkor jobban képes lenne meglátni azt, hogy milyen is az élet valójában a környezetében.

Ha kicsit nyitottabbá válna a környezetére, akkor jobban észrevenné másokban is a bennük lévő, az Ön elképzelésével szembeni értékeiket is. Ezeket felismerve és kicsit jobban megértve már jobban el tudná fogadni a környezetében élők az Önétől eltérő álláspontját és véleményét is.

Nyitottságának és rugalmasságának fokozásával talán az Ön számára is könnyebben élhető hely lehetne a környezete. Abban pedig biztos lehet, hogy a környezetében élő emberek számára biztos jobb hely lenne, és jobban el tudnák fogadni Önt.

Ahelyett, hogy elméleteket gyárt arra, hogy miért is rossz az élet, inkább jobb lenne megfigyelni talán, hogy milyen is az élet a valóságban.

Mit érdemes tennie?

Az előbbiekből már adódnak is a lehetőségek. És talán már Ön is látja a lehetőségeit.

Ha kicsit nyitottabb lenne, akkor az új, és eddig „nemszeretem” dolgok Ön körül befogadhatóbbak lennének az Ön számára is, és felfedezhetné ezeknek a jelenségeknek azon oldalát is, amire eddig még talán nem is gondolt. Ez pedig új lehetőségeket is jelenthet, nemcsak Önnek személyesen, hanem a környezetével való együttműködésben is.

Ha rögzült szokásai és felállított szabályai helyett nyitottabban fogadja a környezetéből érkező jeleket, akkor ezek az új impulzusok az Ön életét is más mederbe terelhetik, és színesíthetik.

Elfogadási és együttműködési hajlandóságának fokozásával pedig nemcsak békésebb, hanem várhatóan eredményesebb kapcsolatot is fog tudni kialakítani a környezetében lévőkkel. Ez pedig nemcsak elfogadhatóbbá, hanem elismertebbé és rokonszenvesebbé is teheti Önt mások szemében. Szeretné ezt?

Ha nem másokat próbál megváltoztatni, és a saját képére formálni, hanem megpróbál saját magán változtatni egy kicsit, akkor mindenképpen elfogadhatóbbá válik a környezetében élők számára.

Ha rugalmasabbá válva felismeri a másokban lévő jót és szerethető másságot, akkor ez is melegséggel töltheti el, és sokkal jobban fog tudni örülni majd olyan dolgoknak is, amelyek miatt korábban csak bosszankodott.

Vegye ugyanis észre azt, hogy a környezetében élők mássága miatti bosszankodása sokkal jobban zavarta Önt, mint a környezetében lévőket. Az Ön rosszallása miatt ők nem aggódtak jobban saját maguk miatt, csak talán Önt tartották egy kötekedő és békétlen alaknak. Olyannak, akivel sehogy se lehet kijönni, mert semmi sem jó neki, és még a kákán is a csomót keresi.

Próbálja csak ki, és meglátja, hogy sikerülni fog. Meg fogja tudni tanulni, hogy megértőbb legyen önmagával és másokkal szemben is. Nem olyan nagy ördöngösség az elfogadás.

csípőízületi fájdalom

Csípőízület fájdalma

Ha rugalmasabban áll hozzá az életéhez, és enged merev, elutasító magatartásából, akkor nemcsak a környezetével tud majd eredményebben együttműködni, hanem jobban is érzi majd magát a bőrében. Nem mellékesen pedig talán még a csípőízületei sem fájnak majd annyira. Az ízületei kímélő rendszeres mozgás mellett a stressz csökkentése is csökkentheti fájdalmát.

Érdemes megfontolni ezeket a változtatásokat testi és lelki állapotának javulásáért. Ha pedig még az ízületi gyulladása is el fog múlni attól, hogy nyitottabban tekint magára és környezetére, akkor pedig igazán elégedett lehet majd nemcsak lelki, hanem testi állapotának a javulásával is. Egyedül szinte minden nehéz. Segítséget kérve viszont semmi sem lehetetlen ízületi gyulladása megszüntetésében.

Tudtunk segíteni Önnek, hogy tudjon javítani ízületei állapotán? Milyen előrelépést sikerült tenni ízületi gyulladása lelki okainak megszüntetésében?

14 gondolatok ezen: “Melyek az ízületi gyulladás lelki okai?

  1. MARGO

    BAROMSAG! EZERT NEM HAJLIK BE AZ EGYIK UJAM A KEZEMEN MERT AZT AKAROM HOGY MINDENKI OLYAN LEGYEN MINT EN ,,,,, JEZUSOM MEKKORA BAROMSAG EZ

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Margo!
      Nem állítjuk, hogy az Ön ujja lelki okokból nem fukcionál hiánytalanul. Bizony vannak olyan mozgásszervet érintő tünetek, melyek egyértelműen külső behatásra történnek. Fertőzésből, traumás sérülésből, fejlődési rendellenességből…stb. És igen, érdemes is kikérni az orvosok – gyógytornászok véleményét egy egy mozgásszervi tünet esetén. A nyugati orvoslás szinte minden betegséghez számos gyógymódot tud kínálni, melyek aztán rövidebb-hosszabb idő alatt elérnek valamilyen eredményt.
      Azonban amikor a teljes paletta után sem jobb, akkor jön a „mindent megpróbáltunk kedves beteg, de sajnos ezzel már együtt kell élnie, nem lehet rajta változtatni!”. És akkor a rengeteg energia és remény belefektetése után ott áll üres kézzel a páciens.
      Senki sincs arra kötelezve, hogy hinni tudjon a testi tünetek lelki eredetében. Azok, akik elismerik, hogy talán az életmódjukon is változtatni kellene a gyógyuláshoz, semmit nem veszítenek, sőt, előnyt kovácsolnak egy adott testi tünetből még akkor is, ha a panasz végül nem is múlik el teljesen.
      Jogában áll egyet nem érteni a cikkünkkel.
      Kívánjuk, hogy megoldást találjon ujja mozgékonyságának visszaszerzésére.
      Jó egészséget és minden jót kívánunk Önnek!
      Üdvözlettel: Harmónia Centrum

    2. Molnàr Mónika

      ..baromság? Talán nem is annyira! Hiszen a valódi igazság az Ön spontán válaszában is benne van.. a „válasz” az ujj merevségére!
      Gondolja át kicsit újra..valaki más gondolatainak elvetése alapvető rugalmatlansággal, merevséggel jár. Valószínűleg nem tudatosan akarja, hogy „mindenki olyan legyen mint Ön”, mégis annak dacára, hogy megoldást kutatva válaszokat keres különböző fórumokon, ha az nem egyezik az elképzeléseivel, (azzal amit jónak gondol,vagy hallani akar) akkor kijelenti, hogy ez mekkora baromság!
      Nem ez volna a leírt merev, elutasító magatartás legjobb példája?

      Ergo: Ahogy azt Harmónia blog javasolta…

      „Ha kicsit nyitottabbá válna a környezetére, akkor jobban észrevenné másokban is a bennük lévő, az Ön elképzelésével szembeni értékeiket is, és ezeket felismerve és kicsit jobban megértve már jobban el tudná fogadni a környezetében élők az Önétől eltérő álláspontját és véleményét is.”

      Elgondolkodtató írás, ezért újra és újra elolvastam, majd úgy döntöttem megpróbálok változtatni magamon, hisz azzal semmit nem veszítek:)
      Harmónia Centrum Blog, Köszönöm a hasznos információkat!

      1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

        Kedves Molnár Mónika
        Hálásak vagyunk támogató szavaiért. Mérhetetlenül jó érzés, amikor egy cáfolat után egy megerősítést kapunk, amikor egy-egy cikkbe belefektetett energiánk megtérülni látszik. Az Ön válasza most pont ezt példázza. Örülünk, hogy cikkünk Önben is elindított egy önfejlesztési vágyat, és köszönjük, hogy erről pozitív visszajelzést adott nekünk.
        Tünetmentes, egészséges, boldog életet kívánunk Önnek!
        Üdvözlettel:
        Harmónia Centrum

  2. Kis Dino

    Sajnos rám passzol.Mindemem elkezdett fájni, egyre többet bosszankodom 2 családtagom miatt.Legszívesebben elválnék, már évek óta gondolkodom rajta. De tettek helyett félek és inkább a többieken bosszankodom hogy miért olyanok amilyenek.
    Attól félek hogy mostmár lépnem kell, és a válástól meg annak következményeitől. Minden nap így érzem.
    Nagyon nehéz, egyre feszültebb vagyok.
    Azt hiszem mostmár komolyan kell erről beszélnem a férjemmel aki semmit nem hall meg. Ha meg megint süket fülekre találok, lépnem kell. 20 év után. Egyszerűen fèlek új életet kezdeni. Valahogy ezt a félelmet le kell küzdenem. De hogyan? Évek óta kínlódom.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Kis Dino!
      Megértem, hogy nehéz döntés előtt áll. Sajnos, a testünk jelez, ha valami nincs rendben a belső egyensúlyban.
      Jó dolog, hogy kezdi megérteni, mi zavarja Önt, mi nehezíti az életét, és rájön, mi az, amitől fél.
      A testi panaszokon természetesen nyugati gyógymód ajánlásával is igyekezhetne enyhíteni, de azt gondolom, az Ön esetében valóban a lelki oldal felől kellene megközelíteni. Az alábbi kezeléseken gondolkodjon el: meditáció, kineziológia, hangtál terápia, lelki tanácsadás vagy pszichológiai beszélgetés. Minél jobban látja a saját céljait, annál jobban tudja ezt kifelé is kommunikálni, és talán idővel halló fülekre találna. Természetesen a nyugati gyógymódokat is érdemes megpróbálnia, de feltételezem, hogy fájdalom csillapítókkal, masszázzsal, mozgással már próbálkozik.
      Ha pedig úgy alakul, hogy a kapcsolata ezzel a két személlyel minden próbálkozása ellenére nem javítható, és nem sikerül testi tüneteit enyhíteni, akkor legalább biztos lehet benne, hogy mindent megtett, ami Öntől telt.
      Bízom benne, hogy cikkünk, és válaszom segít Önnek megtalálni az Ön számára kijelölt gyógyulási utat.
      Amennyiben nálunk szeretne gyógyulni, tekintse meg szolgáltatásainkat, és jelentkezzen be akár orvosi kezelésre, masszázsra vagy gyógytornára, netán kineziológiára vagy relaxációs szolgáltatásokra vágyik.
      https://www.harmonia-centrum.hu/
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Szilvia
      Természetesen Önnek lehetnek az itt leírtakkal teljesen ellentétes tapasztalatai is. Minden szervezet más, és ezért máshogy reagálhat ugyanarra a hatásra is. Mások az örökletes tényezők, más az életút, az életmód, a szűkebb és tágabb környezet hatása és az arra való reagálás is.
      Éppen ezért van szükség mindig egyéni diagnózisra, és nem szabad általános tapasztalat alapján sokszor téves következtetést levonni.
      Minden jót és fájdalommentes életet kívánok Önnek

  3. Névtelenül

    Biztos hogy van köze az állapotomhoz a lelki állapotomnak. Mérgező embert nem tudok elviselni, mert megbetegít, ha ritkán megjelenik.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Névtelenül
      Abszolút jól látja a helyzetet, szinte minden betegség oka lehet lelki és stressz eredetű, többek közt pajzsmirigy betegségek, ízületi fájdalmak, magas vérnyomás.
      Mielőbbi panaszmentességet kívánunk Önnek

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Zsuzsó,
      Köszönjük a visszajelzést!
      Ha szeretne esetleg gyógytornász segítségével tovább lendülni problémáin a lent található telefonszámaink egyikén kérhet segítséget Budapesti rendelőnkben.
      Üdvözlettel, Harmónia Centrum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük