Melyek a sarokfájdalom kezelésének lehetőségei?

Amikor a sarokfájdalom, a csonthártya gyulladása a sarkán kezdetben csak kisebb panaszokat okoz, akkor még nincs baj. Mi történik azonban akkor, amikor már nagyobb a baj?

Ha még csak néha-néha fájdul meg a sarka, akkor viszonylag könnyű helyzetben van. Ekkor még a hagyományos gyulladást csökkentő módszerekkel, akár házilag is jó eséllyel orvosolhatja panaszait.

Melyek a sarokfájdalom kezelésének házilag is jól használható módszerei?

  • Sarokfájdalma egyszer-egyszer történő jelentkezésénél még jó hatásfokkal megszüntetheti panaszát begyulladt sarka, talpa néhány napos pihentetésével is.
  • Ha egy kicsit nagyobbnak érzi a bajt, akkor fájó sarka hideg vizes borogatása, vagy 5-10 perces jéggel való hűtése is segít fájdalma enyhítésében.
  • Kezdődő fájdalmát valószínűleg a talpi fascia izom túlterhelése, illetve az emiatt a sarokcsonthoz tapadásánál kialakult csonthártya gyulladása okozza, ezért a túlterhelt talpi izom óvatos nyújtásával és megerősítésével sokat tehet azért, hogy ne fáradjon el olyan könnyen a későbbiekben a talpi ín.
  • Sokszor előfordul az is, amikor sarokfájdalmát a kényelmetlen sarok nélküli, vékony talpú cipője okozza. Ilyenkor egy kényelmes, sarkát 3-5 cm magasan megtámasztó sarkú, járását rugalmas talpával segítő cipőre való átváltás elűzi sarok és talpfájdalmát is.
sarok sarkantyú

Sarok sarkantyú sarokcsontja talpi részén és a sarokcsont hátsó részén, az Achilles-ín tapadásánál is kialakulhat

Ha viszont nem múlnak el a panaszai, akkor már másra van szüksége a tünetmentességhez. Ehhez első lépésként derítse ki, hogy mi okozza sarka fájdalmát! A fájdalmat kiváltó ok megszüntetésével meg fog tudni szabadulni a fájdalomtól.

  • Hol fáj a sarka? Rá tud mutatni pontosan?
  • Milyen erős a fájdalom?
  • Mikor jelentkezik, és mennyi ideig tart?

Hogyan kezelheti még sarokfájdalmát?

  1. egyedi talpbetét

    Milyen talpbetétre van szüksége talpa fájdalommentességének visszaszerzéséhez?

    Általában mindenkinek ajánlják a talpbetét viselését, ami segít a láb tehermentesítésében, és a lábboltozat megfelelő alátámasztásában. Ha hosszboltozata vagy harántboltozata süllyedésével küzd, akkor fájdalommentes járása visszakapásához készíttessen a talpára szabott egyedi talpbetétet! Megfelelő talpbetéttel még este is fájdalom nélkül járhat.

  2. Kezdődő lúdtalpasságnál, korai stádiumban segíthet még a szilikonos sarokék viselése, amely enyhíti a fájdalmas sarkára ható nyomást. A szilikonos sarokék használatával a terhelés nagyobb felületen oszlik el.
  3. talpi fascia gyulladás

    Talpi fascia gyulladás a talpi kötőszövetes szalag megerőltetése miatt

    Az elhúzódó, makacsul ellenálló talpi fascia és sarok csonthártya gyulladás csökkentése azonban nem könnyű, mert sarkának rossz a vérellátása. Lehet, hogy Ön legszívesebben valamilyen gyulladáscsökkentőt venne be, de ettől azért olyan sokat ne reméljen. Sarka gyenge vérellátása miatt a szájon át bevett gyulladáscsökkentő el sem fog jutni gyulladása helyére, a sarkához. Más módszerre lesz szüksége. Szerencsére nem merültek ki még a lehetőségek. Van több megoldás is.

  4. Gyakran alkalmazott eljárás az ultrahang kezelés és a röntgen besugárzás is. Ezek a terápiák segíthetnek is megszüntetni csonthártya gyulladását a sarkán, bár nem olyan nagy a hatékonyságuk. Ártani azonban nem árt vele a sarkának. A tapasztalatok szerint az ultrahang kezelés hatékonysága 20% körüli, ami azt jelenti, hogy minden öt panaszos közül körülbelül egy számíthat panaszai tartós enyhítésére. Ennek jobb a röntgen besugárzás sikeressége a tapasztalatok szerint, mert ez elérheti a 40-50%-ot is.
  5. szteroid injekciók hatásfoka a gyulladás ellen már sokkal jobb. Ezeknél csak azt érdemes mérlegelnie, hogy hatóanyaguk miatt nem várt mellékhatásai lehetnek, és hatásuk csak 2-3 hónapig tart. Fájdalma utána visszatérhet.
  6. Az injekcióknál is hatásosabb megoldás lehet az utóbbi időben egyre jobban terjedő gyógyászati lágylézer terápia, amelynek során a lézerfény gyulladást csökkentő, fájdalmat csillapító és sejtregeneráló hatását használják fel. A sarokfájdalmat okozó csonthártya gyulladások kezelésére is használható a lézeres kezelés.
  7. Még eredményesebb lehet a saját vér levétele, amikor a levett vért lecentrifugázzuk, és ezt visszainjekciózzuk a gyulladt sarokba. A visszainjekciózott vérplazma (pontosabban a vérlemezkék és fehérvérsejtek megfelelő koncentrátuma) a kezelt területen vérbőséget okoz, ezáltal a saját vére szünteti meg a gyulladását. Vére levételénél azonban van egyszerűbb kezelés is. Sarka meggyógyításához szeretné megismerni?

Sarokfájás kezelése lökéshullámmal

Nem véletlen, hogy ezt a kezelést hagytam utoljára, mert az összes kezelés közül talán ez biztat a legnagyobb sikerrel, és mindezt utólagosan jelentkező mellékhatások nélkül.

sarok lökéshullám kezelése

Fájdalmas sarok kezelése lökéshullámmal a Harmónia Centrumban, Magyarország lökéshullám terápia központjában. Kezeltesse sarokfájdalmát Magyarország legnagyobb gyakorlati tapasztalatának biztonságával

8 éves tapasztalatunk szerint a lökéshullám kezelés az egyetlen olyan módszer, amely a klinikai kutatások szerint is bizonyítottan 80%-os eséllyel már az 5 alkalmas kezeléssorozat végére megszüntetheti panaszát. 1000-nél több sarokkezelés tapasztalata alapján mondhatjuk ezt erről a képen is látható sarokkezelésről. Ismerje meg jobban a kezelés hatásosságát és fájdalomeltüntető képességét!

Foglaljon időpontot sarka gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Emellett a kezelés biztonsága sem elhanyagolható szempont. A lökéshullám ugyanis egy természetes gyógyító eljárás, amelynek során a Swiss DolorClast készülékkel keltett hanghullámok a vérbőséget fokozva felgyorsult ütemű öngyógyulásra ösztönzik a kezelt fájdalmas területet. Hasonlítsa csak ezt össze a röntgen besugárzáskor kapott sugárdózissal. Ugyanis a röntgen besugárzást ne keverje össze a jól ismert tüdőgyógyászati röntgen vizsgálattal.

A sarokfájdalma kezelésére használt lökéshullám egy mellékhatások nélküli, természetes gyógyító eljárás. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a kezeléskor nem tüneteit, a fájdalmát szünteti meg, hanem fájdalma okát a gyulladást számolja fel a felgyorsult öngyógyulás során a gyulladás okozta salakanyagok vérárammal való elszállításával. Ismerje meg a sarokgyulladás kezelés sikerességéről készült kutatást!

  • A sarok gyógyítás eredményességének megismerése után van még kérdése a kezelésről?
  • Sarokfájdalma megszüntetéséért a (+36-1)269-2946-os számon várjuk a hívását.

Legjobb sarokkezelés a megelőzés

Biztos hallotta ezt már sokszor. Talán már a könyökén jön ki. Annyira, hogy meg is fájdul tőle a könyöke.

Mégis igaz, hogy sarka fájdalmának is a legjobb kezelése az, ha ki sem alakul. Azért, mert meg sem jelenik a sarokfájdalom kialakulásának az oka.

Ha pedig mégis megjelenik a sarokfájdalom, akkor fájdalma okának kiderítésével és megszüntetésével tud a legjobban megszabadulni tőle. Akár egész életére. És már tervezheti is, hogy a sarokfájdalomtól szenvedés óráit mivel fogja tölteni ezután.

  1. sarokfájás okai

    A sarka mióta fáj? Állandóan vagy csak időnként? A fájdalom mennyire erős? Mindig ugyanott fáj? Pihenésre csökken a fájdalom? Mire figyeljen még? Sarka fájdalmának kiváltó oka mi lehet? Derítse ki a Sarokfájás okai kérdőív kitöltésével! Kérdőívéért kattintson a linkre

    Töltse ki a sarokfájdalma okát feltáró 47 kérdéses kérdőívét!

  2. Válaszai kiértékelésével derítse ki sarka fájdalmának a kiváltó okát. Válaszainak a kiértékelésében tud segíteni sarokfájdalom kezelésére szakosodott specialistánk. Akkor ha elküldi nekünk kitöltött kérdőívét.
  3. Sarokfájdalma okának kiderítésével pedig kezeltesse fájdalmát, és szüntesse meg a fájdalmat kiváltó okot. Ezzel jó esélye van akár örökre is megszabadulni sarka fájdalmától.

Egyedül minden nehéz. Segítséget kérve viszont semmi sem lehetetlen sarka fájdalommentességének visszaszerzésében.

4 gondolatok ezen: “Melyek a sarokfájdalom kezelésének lehetőségei?

  1. Fekete Zoltánné

    Érdeklődnék, hogy Csongrád megyében, hol lehet igénybe venni lökéshullám terápiát ill.lágy lézer terápiát.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Fekete Zoltánné!
      Örülünk érdeklődésének, és köszönjük, hogy Ön is blog olvasóink közé tartozik. Igyekszünk segíteni Önnek abban, hogy rátaláljon a legminőségibb lökéshullám gépre az Ön közelében!
      Mi, a Budapest V. kerületi Harmónia Centrum önálló intézmény vagyunk. Azt azonban tudjuk, hogy a megbízható minőségű Swiss DolorClast készülékből több is található az országban. Sajnos Csongrád megyében nincsen egy sem, csak a környező megyékben: Szekszárdon, Szolnokon, Debrecenben. Például Szolnokon Herr György rendelkezik vele, akit felkereshet az alábbi telefonszámon: 70/941 08 97. További információk a vidéki lökéshullámról a https://www.harmonia-centrum.hu/lokeshullam-videken linken található.
      Érdemes azt is megfontolnia, hogy Budapestre vonattal körülbelül két óra alatt fel tud érni, és mi a Nyugati pályaudvartól gyalog 10 percen belüli távolságra vagyunk. Intézményünkben biztosítani tudjuk, hogy kedves és energikus gyógytornászaink szakértő tudással és gyakorlati tapasztalatokkal fogják Önt ellátni a kezeléssorozat alatt.

  2. Ladislav Tarcsi

    Jónapot
    Nagyon figyelemre méltó írás.
    Nekem is van sarok problémam
    Szeretném kipróbálni a kezelést.
    Koronavírushelyzet idején mennyire látogatható az intézmenyük?
    Köszönöm a válaszát.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Ladislav Tarcsi!
      A Harmónia Centrum a lehetőségekhez mérten igyekszik segíteni vendégeit a gyógyulásban. Egyéni kezelések a higiéniai és egészség védelmi szabályokat betartva továbbra is zajlanak hétköznap 9-18 (időnként 19) óráig.
      Időpontot egyeztetni válasz üzenetben, vagy a +36 1 269 2946 -os recepciós telefonszámon tud.
      Kérjük, az alábbiakat tartsa szem előtt időpont foglaláskor: Az V kerület Markó utca környékén a parkolás szinte lehetetlen, a Westend parkolóháza a legbiztonságosabb opció.
      Amennyiben a betegség tüneteit észleli magán, mondja le a lefoglalt időpontot, és térjen vissza a tünetek elmúlását követően.
      Üdvözlettel:
      A Harmónia Centrum csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük