Melyek a lumbágó lelki okai?

A lumbágó a derékfájás köznapi elnevezése, a hát alsó részének a deréknak a fájdalma. Egy idegszál becsípődése okozza a nyilalló, a keresztcsont tájékába sugárzó, hirtelen kialakuló fájdalmat. A lumbágó a krónikus, hosszú idő alatt kialakuló mozgásszervi betegségekkel szemben hirtelen is kialakulhat. Akár egyetlen rossz mozdulat is kiválthatja a fájdalmat.

hátfájás ellen

Mi lehet hátfájása legfőbb oka? Derítse ki fájdalma okát hátfájdalma megszüntetéséért

Nem keressük a magyarázatát a derék vagy hátfájásunknak, ha egy nehéz teher felemelésével kínlódunk, és utána elkezd fájni a hátunk. Pedig ezt a fájdalmat is elkerülheti, ha emelés közben odafigyel gerince védelmére. Mire figyeljen? Leginkább gerince egyenes tartására.

Néha azonban nagyon kis megerőltetés is kiválthatja a fájdalmat. Sőt az is előfordul, hogy egyszerűen nem tudunk magyarázatot találni derékfájásunkra. Ilyenkor fordulhat az elő, hogy a lumbágó kialakulásának lelki oka lehet. De mik lehetnek ezek a lelki okok?

Melyek lehetnek a lumbágó kialakulásának lelki okai?

lumbágó lelki okai

Melyek lehetnek a lumbágó kialakulásának lelki okai?

Amikor a derekában becsípődik egy ideg, akkor nemcsak a testében alakul ki a fájdalom, hanem a lelkében is harcok dúlnak. Ez a harc kialakulhat mai valós helyzete és az elképzelt énje közötti nagy távolság miatt. Talán az elképzelt énje olyan mértékben távol van jelenlegi helyzetétől, hogy bizonytalan abban, hogy el tud-e jutni majd a jövőben a kívánatos jövőbeni pozíciójába?

A bizonytalanságát még tovább nehezítheti lappangó kisebbrendűségi érzése, ami további lelki gátat jelent céljai elérésében, és a kívánatos jövőbeni állapota felé vezető úton. Ilyenkor, amikor túl nagy a távolság a valóság és a képzelt jövőben állapota között, akkor könnyen előfordulhat az, hogy a kétségek miatti őrlődés miatt maga sem bízik igazán magában, és nehezen tudja rászánni magát arra, hogy harcoljon, illetve tegyen a célja elérése érdekében.

derékfájás kezelése

Lumbágó kezelése gyógytornával, masszázzsal. Kattintson a képre, és ismerje meg derékfájása megszüntetésének lehetőségeit

Ha viszont mégis rászánja magát, akkor előfordulhat, hogy a túl nagynak érzett feladat miatt túlterheli magát, és ez a túlzott terhelés bizony visszaüt. Ekkor fizikai fájdalomban, egy idegszál becsípődésében jelzi a teste, hogy bizony most pihenésre van szüksége. Mert meg kell szabadulni a fájdalmától.

Lumbágója gyógyulásáért: (+36-1) 269-2946

Az is lehetséges azonban, hogy saját maga előtt sem ismeri el azt, hogy kitűzött célja nem reális, és görcsös ragaszkodásában nem a kitűzött célja realitását kérdőjelezi meg, hanem másokat hibáztat jelenlegi helyzete miatt. Ez azonban nem mehet a végtelenségig. Ha nem képes belátni azt, hogy a célja nem reális, és lehetetlen erőfeszítéseket tesz, másokat hibáztatva, akkor előfordulhat, hogy magasabb énje teste fájdalmával készteti Önt arra, hogy bizony ne mások végtelen hibáztatásában, hanem saját testi fájdalmában találja meg a céljai elérését akadályozó helyzetet.

derékfájdalom

Derékfájás kezelése a becsípődött ideg nyomódásának megszüntetésével. Kattintson a képre derékfájdalma megszüntetésének lehetőségéért

Ilyen testi fájdalom lehet a fájó derék, a becsípődött ideg. Ezek egyszerűen csak azok a testi tünetek, amelyekkel lelke jelzi Önnek, hogy bizony saját magában kellene keresni a célja elérésének a korlátját. Hisz fizikailag sem képes mindent megtenni értük, és ilyenkor nem másokat érdemes hibáztatni. Hisz mások hibáztatása nem vezet sehova.

Ekkor az idegszál becsípődésével jelentkező fájdalom a megfelelő önértékelésben segíti.

Mi okozza lumbágóját? Derítse ki 3 lépésben!

  1. lumbágó okai

    Hirtelen alakult ki vagy lassan fokozatosan? Pontosan hol jelentkezik a fájdalom? Milyen erősséggel? Korábban volt már ilyen? Mire figyeljen még? Mi okozza lumbágóját? Tudja meg a Lumbágó okai kérdőív kitöltésével! Fájdalma okát feltáró kérdőívéért kattintson a képre

    Töltse ki lumbágója okát feltáró kérdőívét derékfájdalma gondos megfigyelésével.

  2. A kérdésekre adott pontos válaszai értékelésével derítse ki lumbágója okát! Miért annyira fontos ez? Azért, hogy fájdalma okának kiderítésével és megszüntetésével tud a legbiztosabban megszabadulni lumbágójától.
  3. Fájdalma okának kiderítése után érdemes kezeltetni dereka fájdalmát, és szüntesse meg a fájdalmát kiváltó okot is. Ne halogassa fájó dereka kezelését. Azért, mert minél hamarabb kezelteti, annál hamarabb meg tud szabadulni tőle.

Egyedül minden nehéz. Segítséget kérve viszont szinte semmi sem lehetetlen háta, dereka fájdalommentességének visszaszerzésében.

Segíthetünk Önnek is lumbágó nélkül élni?

Mit tehet fájdalma megszüntetése és lelki egyensúlya érdekében?

Hamarabb elfogadja a helyzetét, és megbékél önmagával, ha nem másokat próbál okolni saját sorsáért, hanem inkább magába néz, és azt keresi, hogy mit tehetne saját maga céljai eléréséért. Sokkal inkább képes kontroll alatt tartani saját maga gondolatait és tetteit, mint mások cselekedeteit.

Ha nem a fizikai túlterhelésben keres menedéket, hanem igyekszik reálisan felmérni a helyzetét és a lehetőségeit, akkor elérhető célok kitűzésével sokkal inkább képes lesz felnőni a saját maga elé kitűzött célokhoz, és ezeknek az elérése elégedettséggel fogja eltölteni, és önbizalmat ad. Ha nő az önbizalma, akkor saját magában jobban bízva és lelkiekben megerősödve már ambiciózusabb célokat is kitűzhet. Ezáltal fokozatosan, lépésről lépésre haladva nem kell elviselhetetlen módon fizikailag megerőltetnie magát. Ezzel felnőtt a feladat elvégzéséhez, képes megfelelni a kihívásnak.

Eredményesebb lehet, ha saját erősségeit reálisan felmérve, és lehetőségeit szem előtt tartva tervezi a jövőjét. Ha belső erőforrásaira és szándékaira figyel, akkor máris nem másokat hibáztatva szemléli a jövőt, hanem magából kiindulva, és magára támaszkodva. Tudatosan törekedjen arra, hogy saját magában bízzon, és ne másokat hibáztasson, ne másokra vetítse ki frusztrációját.

Ha meglátja a jót is az egyes helyzetekben, és nem másokat okol az esetleges negatív dolgokért, akkor könnyebb lesz elfogadni magát is. Azt veszi majd észre, hogy környezetével is könnyebben tudja majd elfogadtatni magát.

Ha önmagát szemlélve értékeli a helyzetét és lehetőségeit, és képes meglátni a jót is azokban a helyzetekben, amelyekbe kerül, akkor boldogabb is lesz. A derekára nehezedő nyomás sem fogja szükségét érezni annak, hogy ezzel a fájdalommal térítse Önt a megfelelő útra. Nem lesz már szüksége a fájdalom adta jelzésre, hisz élete enélkül is jó irányba halad. Szeretne lumbágó nélkül élni? Panaszmentesen.

10 gondolatok ezen: “Melyek a lumbágó lelki okai?

  1. Olasz Zoltán

    Köszönöm szépen!
    Semmit nem mondott ez a sok „szöveg „.
    Általános megfogalmazásolban én is jó vagyok.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Olasz Zoltán!
      Örülünk neki, ha Önnek ez a „sok szöveg” semmit sem mond. Ezt azt
      jelentheti, hogy Ön nagyon sikeres ember. Legyen is így, mert ez azt
      jelenti, hogy Ön boldog ember.
      Olyan ember, aki nem vívódik magában, hanem felmerülő nehézségeit
      megoldja, és lelki problémái nem okoznak testi tüneteket. Nem másokat
      okol a helyzetéért, hanem saját maga jobbításával halad előre az
      életben. Gratulálok Önnek az életszemletéért, és jó egészséget kívánunk
      Önnek.
      Sajnos sokan vannak olyan emberek közöttünk, akik nem ilyen, Önhöz
      hasonló szemlélettel kénytelenek élni az életüket. Kérjük, legyen
      türelmes. Adja meg másoknak is a lehetőséget, hogy ők is jobbíthassanak
      egy kicsit az életükön, hogy ők is jobban a kezükbe vehessék életük és
      egészségük jó irányba terelését.
      Talán ennek a cikknek a segítségével is, mert ez a cikk nekik próbál
      segíteni, megoldási lehetőséget adni. És nem Önnek, a határozott,
      magabiztos embernek, akinek lelki problémái nem produkálnak testi
      tüneteket. Örüljön annak, ha olyan szerencsés, hogy nincsenek testi
      tüneteket produkáló lelki problémái. Másoknak sajnos vannak.
      További sok sikert kívánunk Önnek az életben, jó egészséget, és
      fájdalommentes, boldog életet.

  2. Csaba

    Fáj a derekam. Elmentem a szakorvoshoz,megállapította,h lumbágó a derékfájás oka. Közel ötvenévesen először gondolkoztam el komolyan,h lehet mentálisan alakul ki és orvosilag nagyon nehezen kimutatható a valódi ok. Köszönöm a cikket ,nagyon sokat segített.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Csaba!
      Hálásan fogadjuk a pozitív visszajelzését. Blogunkat azért vezetjük, hogy segíthessünk olvasóinknak megtalálni közérzetüket romboló, hétköznapjaikat megkeserítő panaszaik hátterében álló okot, és hogy közelebb vigyük őket annak az egészségügyi problémának a megoldásához. Mindig jó látni, hallani a sikert, amikor az ember munkája eredményt hoz.
      Örülünk, hogy Ön is talált megoldást derékfájdalmára a blogunkon.
      Külön köszönet azért, hogy biztatását megosztja más olvasóinkkal is, támogatva őket abban, ne adják fel, mindig van megoldás.
      További minden jót kívánunk!
      Harmónia Centrum

  3. Makai Magdolna

    Gerinc ideg szakadás lelki háttere érdekelne, ami miatt az impulzusok nem mennek a bal oldali lábszárba, és ezáltal nem tudom terhelni.

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Makai Magdolna!
      A gerinc ideg szakadás már igencsak távol áll egy hétköznapi lumbágós panasztól. Olyan esetekben, amikor az ideg folytonossága megkérdőjelezetté válik, amikor a bal oldali lábszár terhelhetetlenné válik, mi nem a lelki okok keresését tartjuk a legfontosabbnak. Inkább egy neurológiai szakkonzultációra, alapos kivizsgálásra, képalkotó leletek megbízható és alapos információira támaszkodva igyekezzen megoldást találni a problémára.
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

  4. Andras Perfalvi

    Kedves Mind!
    Egy kozeli ismerosom ismertetett meg a.minap az Onok blogjaval. Elgondolkodtatott amit olvastam.
    Epp egy komoly lumbago problema miatt labadozom otthon. Most 52 eves vagyok. Az elso „megmerettetesem” 27 evesen volt. Azutan hosszu evtizedekig semmi vagy szinte semmi. De az elmult 1-1.5 evben mar a 3. esetnel jarok. Ketto nehany napos fajdalomtol eltekintve kezelheto es gyors lefutasu volt de ez a 3. mentos-korhazas befejezessel vegzodott. Olyan random fajdalom es izom gorcsokkel az osszeesesem utan orakon at amit csak morfium injekcioval tudtak megszuntetni.
    A lehetseges leki vetulete az ami erdekes es ami a blog olvasasat kovetoen e level megirasara kesztetett. Ha lehet roviden megirnam a helyzetem, helyzerunk s talan ha nem is instant megoldassal de talan hasznos iranymutatassal tudnak utat mutani amit koszonettel es tisztelettel fogadok legyen szo benne barmirol.
    Magam ket diplomas ertekesitesi teruleten multinationals kornyezetben kozepvezetoi poziciobol, felesegem.jogasz-kozgazdaszkent egy mar felepitett nem fenyuzo de tisztesseges s nekunk elegendo eletet magunk mogott hagyva 2.5 eve elmentunk Magyarorszagrol a vilag masik vegere. Alapvetoen elvi okok miatt de elsosorban most 9 eves ujszulottkent orokbefogadott egyetlen kisfiunk remelten biztatobb es kiegyensulyozottabb jovojet szem elott tartva. Nem anyagi hanem lelki szellemi vilagnezeti lehetosegek menten.
    En most szobafestokent dolgozom a parom support worker a fiunk pedig furdozik az itteni vegtelenul gyermekkozpontu es megis mukodo kozoktatasban es ugy altalaban az elheto elet adta bekessegben. Igaz neki nincs direkt osszehasonlitasi alapja az oktatasi rendszerek kozott.
    Ugyanakkor az eletszinvonalunk boven elmarad attol amit mar otthon kialakithattunk magunknak.
    A letelepedes elerese jelenleg a covid utani idoszak hatasara eleg ketsegesse valt. Vagy kockaztatunk es varunk s remeljuk hogy a letelepedest elerhetjuk s azt kovetoen lehetoseg nyilik itt is „kitorni” a jelenlegi munkavallalasi vizum altal alapvetoen meghatarozott munkakorbol. Vagy meg nem.tul keson hazaterni es visszarendezodni a korabbi eletunkbe. En igen szerettem.es eredmenyes is voltam abban amit mindekor csinaltam a sajat szakteruletemen. Stresses volt de elveztem a mindenkori kihivast. Itt szinte 0 angoltudas es 0 szakmai ismeret mellett elertem hogy mint szakember megkapjam megfelelo anyagi elismerest is, mint ha csak egy lennek a tobbi allampolgar kozott. De ez mar nem tesz elegedette s nem elsosorban anyagilag. Szerettem volna tobbet es gyorsabban fejlodni pl az angol nyelvtudasban de az adott munkakornyezet ezt egy adott nem tul magas ponton tul nyilvanvalo okokbol mar nem tudja biztositani. Napi 10 ora fizikai munka mellett es kello figyelemmel a csalad irant is pedig nehezen engedi az akternativ utakat. Marad az onallo javareszt sajnos passziv tudast hozo tanulas.
    A lenyeg, hogy ez a baleset a korhazi ido alatt komolyan elgondolkodtatott, meg mielott e blogot egyaltalan ismertem volna, hogy vajon ez egy „uzenet” vajon tobb mint fizikai serules, hogy a mar meglevo dilemmankat miszerint menni vagy maradni ezt lenne hivatott dulore vinni?! Ha igen, akkor milyen iranyban? Mint a harom majom, nem latni hallani beszelni csak dolgozni es a szukebb csaladra fokuszalva (tul)elni otthon ugyan jobb materialis korulmenyek es az nyanyelv es a kulturalis orokseg adta szellemi municiok konnyebb elerese menten, nem tudomast venni egy, a legfinomabban fogalmazva sem ertekelheto es meltanyolhato Uj es meglatasom szerint rendkivul rombolo es megbetegito tarsadalmi berendezkedesrol, kovetendonek elvart iranyrol? Vagy elfogadni ami itt van es ami talan lehet annak elonyeivel es hatranyaival, Madach szavaival elve: ‘Mondottam ember: kuzdj es bizva bizzal.’
    Osszefoglalva, eltekintve az adott s egyenlore kenyszeru foglalkozasunktol es a letelepedes bizonytalansagatol, az elet nyugodtabb bekesebb es velemenyem szernt a fiunknak kenyszeru ideologiaia agymosas nelkuli tiszta alapokat ad. Otthon biztosabb hatter sajat otthon de nagyobb kihivas a helyes(ebb) gondolkodas es vilaglatas biztositasa a kornyezeri hatasokkal szemben csak a csaladra tamaszkodva a fiunk reszere, higy barmi var ra szabadabb es onallobb szellemben donthessen majd a jovojerol.
    (Nem beszelve arrol hogy mar perfect angol es imadja a tengert es az oceant s egesz nyaron hol ide hol oda „kell” mennunk hetvegente.😇)
    Nem tudom van e lehet e valasz iranymutato tanacs a dilemmamra. Talan mar az is hogy elolvastam es elgondolkodtam az onok felvetesein s leirtam ezt a nehany sort mar onmagaban a megoldas fele terelhet engem, bennunket.
    Nem voltam kulonosebben, ha szabad most igy fogalmaznom spiritualis beallitottsagu a kisfiunk szamomra rendkivuli korulmenyek kozotti orokbefogadasa elott. De azota sok minden megvaltozott. Nyitottabba valtam s bar jol ismertem magam mindig is de az elmult 2.5 ev alatt olyan uj ismereteket es tapasztalatokat szereztem.onmagamrol amit egyfelol nem gondoktam volna, ami erisen atszinezte az addig onmagamrol ismert kepet, ha alapjaban meg nem is kellett valtoztatnia, s felfedeztem magamrol magamrol annyit ujat amit otthon talan 25 ev alatt sem.
    Nos ha van barmi amit utmutatokent, tanacskent, vagy egyfajta onreflektalo kerdesfelvetes formajaban hozzafuzhetnek a fentebb olvasottakhoz azt koszonette es orommel fogadom. Ha nincs, barmi oknal fogva, koszonom a lehetoseget hogy ha szuken is de kiirhattam valami ebbol magambol. Ez is egyfajta terapia, nemigaz?! 😊
    Udvozlettel
    Andras

    1. harmonia-blog A Bejegyzés szerzője

      Kedves Péterfalvi András!
      Először is szeretnék gratulálni, amiért ilyen mély önismeretre tett szert. A saját testi és lelki tünetek megfigyelése a gyógyulás első lépése.
      A családtól – hazától távoli élet mindig nehézségeket támaszt. Hogy hol lenne Önöknek jobb, annak megítélésében senki külső személy nem tud Önök helyett dönteni.
      Mivel ilyen távol él tőlünk, szolgáltatásainkkal nem tudunk Önnek segíteni, de testi tüneteire a nyújtást, fascia henger alkalmazását, nyújtást tudjuk ajánlani. Lelki töltődésre pedig a meditációt, a beszélgetés és érzésmegosztás erejét javasoljuk.
      Kívánjuk családjának a boldogság, egészség és összetartás megtalálását, bárhol is vannak.
      Üdvözlettel:
      Harmónia Centrum

    2. Nagy-Vigh Róza

      Kedves András!

      Most olvastam a történetét. (2024..január)
      Ha publikus, érdekelne, mi lett a választás, hallgatott-e a lelkére, és elmúlt-e a fizikai tünet?
      Én mindig a lelki okot keresem először, ha pontosan tudom, hogy más külső erőltetés ki van zárva.

      Üdv,
      Róza

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük