Melyek a köhögés lelki okai?

A köhögés a felső légutak meghűlésekor gyötri. Sokszor olyankor veszi elő a köhögési inger, amikor éppen torkig van valamivel, és éppen elege van mindenből. Ha túlhajtja magát, és szeretne pihenni egy kicsit, vagy szeretne egyedül lenni, akkor a köhögés tudat alatt azt üzeni a környezetének, hogy maradjanak Öntől távol. Azért, mert egyedül szeretne lenni.

Mi állhat a köhögés lelki okainak hátterében?

köhögés lelki okai

Meghűlt? Vagy valamilyen lelki oka van köhögésének?

Köhögésnél a lelkében felgyülemlett feszültségek törnek fel nemcsak a tüdejéből, hanem a lelkéből is. A köhögéssel felszabadultabbá válik, és nemcsak testileg, hanem lelkileg is megkönnyebbül.

A köhögéssel védekezik is a szervezete másokkal szemben, mert ez távol tartja őket. Azt üzeni, hogy maradjanak Öntől távol. Az agresszív védekezés és lerohanó támadás eszköze is lehet, például az ugató köhögés. Ez elsősorban kisgyerekeknél fordul elő. Azért, mert a légutak beszűkülése miatt alig kapnak levegőt. Jelentkezhet azonban felnőtteknél is.

Köhögése csillapításéért: (+36-1) 269-2946

köhögés

Köhögéssel, krákogással megtisztítja a légutait. Kattintson a képre, és ismerje meg, hogy mit tehet köhögés ellen

Tudta azt, hogy még a rendszeres krákogás mögött is lelki okok állhatnak?

A krákogással a mondanivalója előtt tisztítja meg a légutait a váladék felszaggatásával, eltávolításával. Azzal, hogy köszörüli a torkát, talán a figyelmet szeretné megszerezni ahhoz, hogy mondjon valamit. Az állandó torokköszörülés némi határozottság nélkül persze azzal is járhat, hogy végül is nem mondja ki azt, amit szeretne.

Arról is lehet szó, amikor köszörüli a torkát, hogy talán ki szeretne mondani valamit, de inkább visszatartja magában, és nem mondja ki azt, ami a szívét nyomja. Ezzel mások érzéseire is tapintattal van. Lehet, hogy Önnek könnyebb lenne, ha kimondaná, ami „a szívemen, az a számon”, de ezzel lehet, hogy megbántana másokat. Ez pedig nem biztos, hogy megfelelő lenne.

Általában persze előnyös az őszinteség. Azonban természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor egy kis tapintatra lehet szükség. Ilyenkor nem arról van szó, hogy nem meri kimondani a véleményét, hanem arról, hogy tapintatból óvatosabban fogalmaz. Minden bizonnyal jól teszi, ha meggondoltabb, és nem bánt meg másokat. Ha tekintettel van mások önérzetére, akkor jobb kapcsolatot is alakíthat ki a környezetében élőkkel.

Mi az, amit érdemes tenni köhögésnél?

fuldokló köhögés

Sokszor már attól is megkönnyebbül, ha kimondja, amit gondol. A köhögésnek sok esetben lelki okai lehetnek

Ha valamilyen teher nyomja a lelkét, akkor megkönnyebbül, ha kimondja, amit gondol. Jól teszi, ha a sarkára áll, és elmondja a véleményét. Ha valamilyen gond vagy probléma nyomja a szívét, akkor adjon hangot ennek. Már azzal is megkönnyebbül, ha kiadja magából a feszültségét, megszabadul attól, ami a lelkét nyomja. Ha felszabadultabb, nyugodtabb lesz, akkor köhögése is hamarabb el fog múlni.

Az idegességtől való megszabadulásért persze nem kell feltétlenül veszekedni másokkal. Azonban akár még egy kis veszekedés is belefér abba, hogy lelkileg megkönnyebbüljön. Arra azért érdemes figyelnie, hogy ne sértsen meg másokat, és ne gázoljon másoknak a lelkivilágába. Vezesse le a feszültségét, adja ki a mérgét. Arra azért figyeljen, hogy ilyenkor nem arról van szó, hogy a másikra zúdítja összes feszültségét és haragját, hanem elsősorban arról, hogy Ön megkönnyebbüljön, anélkül, hogy a másikat bántsa.

Nemcsak a véleményének adhat hangot, hanem a dolgait is intézheti határozottan és ellentmondást nem tűrően. Mások szemében is elismerést válthat ki, ha bátran kiáll az álláspontja mellett, és felvállalja problémája megoldásának a nehézségeit is.

Ha nem halogatja elvégzendő dolgait, hanem elvégzi azokat, amikor azok előállnak, akkor bátran halad céljainak elérése felé, és kivívja ezzel mások elismerését és tiszteletét is. Arra figyeljen közben, hogy dolgainak az intézése során másokon ne gyalogoljon át gátlástalanul. Azért, mert ez előbb-utóbb vissza fog ütni, és akadályokkal találja majd szembe magát a jövőben. Erre nem biztos, hogy szüksége van, mert lehet, hogy 1-1 alkalommal olyan akadályok kerülnek majd elé, ami lehetetlenné teszi a dolgainak a végzését.

30 év tapasztalattal

30 év tapasztalatával segíthetünk köhögése megszüntetésében?

Tartsa szem előtt, hogy az élet az adok-kapok egyensúlya. Lelki békéje és testi egészsége is kiegyensúlyozott, harmonikus életén múlik. Azon, hogy békében él önmagával és másokkal. Azon, hogy odafigyel teste jelzéseire. Márpedig hosszú távon az adás és a kapás serpenyőjébe is tennie kell azért, hogy mások segítségével tovább tudjon haladni a saját maga elé kitűzött útján. Azért, hogy megtalálja és megőrizze lelki békéjét és testi egészségét.

És nagy valószínűséggel köhögése el fog múlni. Nézze meg, hogyan segíthet köhögése gyorsabb csillapításában. Könnyebbüljön meg hamarabb köhögése gyorsabb csillapodásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük