Hogyan gyógyít a lökéshullám kezelés?

Mellékhatások nélkül, már a kezeléssorozat végére 80%-os eredményességgel. Az utolsó kezelést követően is heteken át folytatódik a gyógyulás, így közelítve a 100%-os eredményesség felé.

Ennek a mellékhatások nélküli, természetes gyógyító eljárásnak az egyik legfőbb előnye a gyógyszerekkel szemben, hogy nincsenek káros mellékhatások. A radiális lökéshullám terápiának a lényege, hogy radiális (körkörös) irányban terjedő, mechanikus hanghullámok jutnak el a kezelt területen a test szöveteibe, és ezek a jól hallható akusztikus hanghullámok elkezdik kifejteni mellékhatások nélküli, gyógyító hatásukat: tágítják a véredényeket, ezzel serkentve a vérkeringést a kezelt területen. Szeretne még többet megtudni a lökéshullám terápia gyógyító és fájdalomcsökkentő hatásáról?

Az alternatív gyógymódokat, melyek nem abból állnak, hogy gyógyszereket kell bekapkodni, sokan nem veszik komolyan. Olyanok is vannak, akik nevetnek ezeken, és hókuszpókusznak tartják. Pedig nem mindegyik hókuszpókusz, sőt, létezik számos olyan módszer, amelynek hatékonyságát az orvosok is készséggel elismerik – olyannyira, hogy több esetben alkalmazzák is őket. Ilyen a lökéshullám terápia is.

Ez a 2000-es évek elejétől alkalmazott gyógyító terápia nem az orvosok által úton-útfélen alkalmazott gyógyszeres kezelésre épül, mégis (vagy talán éppen ezért is) rendkívül hatékony. Főleg akkor érhetünk el gyors eredményt a lökéshullámmal, ha nem várjuk meg, hogy a fájdalom már komolyabb méreteket öltsön, hanem már az első jelekre reagálunk. A lökéshullám kezelés nem jár mellékhatásokkal, és ha időben elkezdjük, akár 2-3 alkalom, legtöbbször azonban már 4-6 alkalom is elég ahhoz, hogy újra kellemetlenségek nélkül éljük a mindennapjainkat. Mindezt úgy, hogy nem kell gyógyszereket szednünk. De miért is jó ez nekünk?

Mellékhatások nélküli, veszélytelen gyógyító eljárás

A megfelelő gyógyszerek szedése megszünteti a tüneteket, de ennek ára lehet. Mindig ott motoszkál bennünk a kisördög, hogy mi van akkor, ha a nem várt mellékhatások közül nálunk jelentkezik valamelyik. A természetes gyógyító eljárásoknak nincs ilyen veszélye. Ezt a gondot kipipálhatjuk.

Akik nem nagyon szeretnek mesterséges gyógyszereket szedni, és szívesebben próbálják ki a természetes gyógymódokat, azok számára nagyon jó lehetőség a lökéshullám terápia, hogy meg tudjanak szabadulni mozgásszervi panaszaiktól. Ennek a mellékhatások nélküli, természetes gyógyító eljárásnak éppen a kockázatok nélküli veszélytelenség az egyik előnye. Biztosak lehetünk benne, hogy a kezelésnek nem lesznek káros mellékhatásai.

Hogyan is működik ez pontosan?

A kezelés lényege, hogy nagynyomású levegő felhasználásával a Swiss DolorClast készülék mechanikus energiát, akusztikus hanghullámokat állít elő. Ezek a jól hallható, nagy energiájú akusztikus hanghullámok percenként több mint 600 kis ütést mérnek a kezelendő felületre. A hanghullámok bejutnak a test szöveteibe, és radiális (körkörös) irányban terjednek. Ha a hullámok kemény anyaghoz érnek, akkor összezúzzák azt. Így tudja a kezelés eltávolítani, pl. a saroknál nem ritkán előforduló csontkinövéseket.

A radiális lökéshullámok sugár irányban való terjedésével fejtik ki a kezelt felületen fájdalomcsillapító hatásukat. Fokozzák a vérbőséget, tágítják a véredényeket, ezáltal serkentik a vérkeringést a fájdalmas területen. Mindez azt eredményezi, hogy felszaporodnak a gyulladást csökkentő faktorok a kezelés helyén keletkezett vérbőségnek köszönhetően, ami miatt a gyulladás fokozatosan csökken. Ha pedig a gyulladás szépen elmúlik, a fájdalom is mérsékeltebb lesz, a szövetek anyagcseréje pedig javul. Mindez hosszan tartó és tartós gyógyulást eredményez.

A gyógyulás folyamata könnyen érthetővé válik, ha a fájdalom erőssége és az idő függvényében vizsgáljuk a lökéshullám terápia gyógyító és fájdalomcsökkentő képességét. A panaszok jelentkezésétől számítva minél hamarabb kezeljük a fájdalmas területet, annál hamarabb következik be a teljes gyógyulás, és válik a beteg újra panaszmentessé.

Azonban később elkezdve is hatásos a terápia. Ilyenkor érthető módon több kezelésre van szükség, és a fájdalom is nehezebben múlik el. A gyógyulás folyamata azonban ugyanaz ebben az esetben is. A kezelt terület fokozódó vérbősége fokozatosan csökkenti a gyulladást. Ha elegendő ideig kezelik (a gyulladás és fájdalom mértékétől függően) akkor meg fogja szüntetni a panaszokat, és felszámolja a gyulladásos gócot. A kezelés egyik fő előnye, hogy a kezelést követő hetekben is lankadatlanul folytatódik az öngyógyulás. Csökken a fájdalom, és folytatódik a szövetek felfokozott anyagcseréje.

A panaszmentesség tartós fenntartásához persze a kezelés után mellőzni kell a gyulladást okozó és fájdalmat kiváltó tevékenységet, ami persze nem egyszerű minden esetben. Gondoljunk csak arra, hogy nem könnyű pl. foglalkozásunkkal járó mechanikusan ismétlődő mozdulatokat drasztikusan csökkenteni az életünkben.

Mindenkinek segít ez a módszer?

Az eddigi orvosi vizsgálatok, kutatások, és az ebből született tanulmányok alapján kifejezetten jó a sikeresség aránya. A mozgásszervi panaszokkal küzdő betegek körülbelül 80 százalékát lehet eredményesen meggyógyítani a lökéshullám terápiával már a kezeléssorozat végére. Azonban a kezelt betegek további 20 százalékának is enyhülnek a panaszai a kezelés során, és az utolsó kezelést követően is folytatódik még az öngyógyulás, és ezáltal csökkennek a panaszok.

Azt tudni kell azonban, hogy évek, sőt évtizedek alatt felgyülemlett panaszokat nem lehet néhány kezeléssel következmények nélkülivé varázsolni. Minél súlyosabbak a panaszok, annál több kezelésre lesz szükség a tünetmentesség eléréséhez. A panaszmentesség fenntartásához pedig változtatnunk kell életmódunkon is, mégpedig a tüneteket okozó tevékenységeink visszafogásával, mozgásrendszerünk egyoldalú terhelésének a csökkentésével. A panaszmentesség tartós fenntartásához szükség van az átmenetileg panaszmentessé váló együttműködésére is. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy mellékhatásoktól nem kell tartani a kezelés során.

A betegen is sok múlik

A javulás tartósságára és a teljes gyógyulásra már csak azért sem lehet garanciát vállalni, mert nagyon sok
múlik a betegen is. A lökéshullám sikere a terápiás jellegben rejlik. Ha a beteg csak egyszer megy el a kezelésre, akkor könnyen lehetséges, hogy nem tapasztal azonnali javulást, emiatt feladhatja, és nyilván hatástalannak fogja értékelni a kezelést. Pedig érdemes tisztában lenni azzal, hogy az első kezelés hatására – éppen a feloldott salakanyagok véráramba való bekerülése miatt – sokszor még átmenetileg rosszabbodhat is a kezelt beteg általános állapota. Ez az állapot azonban csak átmeneti, mert a salakanyagok szervezetből való kitisztulásával csökken a fájdalom, és javul a beteg közérzete. Ugyancsak komoly szerepe van a gyógyulásban annak, hogy a beteg mennyire tartja be a kezelőorvos utasításait. Ezt senki sem ellenőrzi, kizárólag a betegen múlik, hiszen ez a saját, jól felfogott érdeke. Mégis előfordul, hogy nem tartják be a kezelés során kapott javaslatokat, és ez bizony egy idő után a panaszok újbóli megjelenéséhez vezethet.

Ön milyen mozgásszervi fájdalmára keres mellékhatások nélküli, hatásos gyógymódot?

Kérjen információt gyógyulásához: (+36-1) 269-2946

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük