Ha szenved a migrén tüneteitől, de nem ismeri még a kezelését, akkor

A migrén heves rohamokban jelentkező erős fejfájás. Ismerje meg, hogy melyek a tünetei, és hogyan lehet kezelni a rohamokat.

Féloldali fejfájás elsősorban, amely rohamokban jelentkezik. Leginkább a fiatal felnőtteket veszélyezteti, és elsősorban a nőket.

A fájdalmas migrénes rohamot látási és hallási problémák előzik meg, és hirtelen jelentkezik. A roham fél-egy napig tart általában. Előfordul az is, hogy valakinek csak életében egyszer van migrénes rohama, de sokaknál havonta többször is jelentkezik a hirtelen fájdalom.

A migrén tünetei mik lehetnek?

  • migrén tünetei

    Ezek lehetnek a migrén tünetei

    Ingerlékenység, fáradtságérzet, álmosság.

  • Szomjúságérzés.
  • Látászavar, akár még látótér kiesés is előfordulhat.
  • A láb és kéz zsibbadása is előfordulhat.
  • Féloldali lüktető fejfájás.
  • Emésztőszervi problémák is jelentkezhetnek, az émelygés mellett hányinger és hányás előfordulhat.

Egy-egy ilyen migrénes roham fél-egy napig tart, de ha nem ilyen szerencsés, akkor akár több napig is tarthat, és havonta többször is.

Több tényező is növelheti a migrénes roham kialakulásának veszélyét

  1. Az örökletes tényezők is szerepet játszanak a rohamok kialakulásában. Ha a családjában valakinek már van migrénes fejfájása, akkor Ön is fokozottan veszélyeztetett.
  2. Migrénes rohamot válthatnak ki a hormonháztartásban bekövetkező változások is, például a változókorban vagy a terhességnél.
  3. A hormontartalmú gyógyszerek mellett a fogamzásgátló tabletták szedése is növeli a migrénes rohamok kialakulásának a veszélyét.
  4. Az állandó rohanás, felgyorsult, modern életmódunk is kedvez a rohamok kialakulásának.

Hogyan kezelhető a migrén?

A modern orvostudomány a gyógyszerek mindenhatóságában hisz, ezért számos gyógyszert fejlesztettek ki a migrénes rohamok legyőzésére is. Ezeket a gyógyszereket persze több-kevesebb sikerrel használhatja is tünetei, a fájdalma csökkentésére, de fájdalma kiváltó okát nem kezelik, és még a mellékhatásukkal is számolnia kell.

Ezért érdemes inkább a mellékhatások nélküli természetes módszereket segítségül hívni migrénes rohamai megzabolázására. Ebben tud segíteni Önnek egy természetgyógyász, aki a rohamokat kiváltó okoknak a feltárása után életmódja megváltoztatására tesz javaslatot, és a fájdalom csillapítására pedig mellékhatások nélküli fülakupunktúrás, bioenergetikai és talpreflexológiás kezeléseket fog használni.

Szeretné megismerni a kezelés részleteit?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük