Gyors vagy lassú menet lesz?

Mit gondol? Ami talán évek, sőt évtizedek alatt elromlott a szervezetében, annak a helyreállítása gyors vagy inkább lassú folyamat lesz?

Ha járt már természetgyógyásznál, akkor talán hallott arról, hogy ami hosszú évek alatt elromlott a szervezetében, azt nem lehet hipp-hopp helyreállítani. Általánosan elfogadott nézet szerint, ami az évek alatt elromlott, annak a helyreállításához legalább annyi hónapra van szükség, mint ahány éve rombolja a szervezetét.

A test, szellem és lélek egysége

A természetgyógyászok az ember öngyógyító képességének az erősítésével a test megbetegedései mellett a lélek zavarait is gyógyítják. A holisztikus gyógyításban nem is lehetne másképp. Az egészség feltétele ugyanis nem a test betegségeinek, vagyis a tüneteknek a hiánya, hanem az ember testi, lelki és szociális egyensúlya.

  • Teste tökéletes működése nélkül nincs egészség.
  • Lelki egyensúlya, kiegyensúlyozott szellemi és mentális állapota szintén fontos része az egészségének.
  • Az egészség fogalmába pedig beletartozik a másokkal való harmonikus és kiegyensúlyozott kapcsolata is.

A holisztikus szemléletmód a test, lélek és szellem egységében kezeli az embert. Ennek az alapja a test szerkezete, és erre épül rá a mentális és az érzelmi életünk.

Kiket gyógyítanak a természetgyógyászok?

A természetgyógyászattal foglalkozók előszeretettel hangsúlyozzák, hogy a célcsoportjukba elsősorban a 30 és 50 év közötti jól képzett nők tartoznak.

  • A nők elsősorban, mert ők fogékonyabbak arra, hogy a testi egészségük helyreállításához a lelkük egyensúlyának a visszaállításán keresztül vezet az út.
  • A 30-50 év közötti jól képzettek pedig azért, mert ez a korosztály az, amelyik már hajlandó az egészségéért saját maga is tenni életmódjának a megváltoztatásával, étkezési szokásainak az átalakításával. Emellett pedig nem az orvostól, illetve a beszedett gyógyszerektől várja egészsége helyreállítását. Ha pedig jól képzett, akkor pedig nemcsak hajlandó, hanem képes is megfizetni az egészségesebb életmóddal együtt járó egészségesebb élelmiszerek magasabb árát, és hajlandó időt is szakítani a rendszeres mozgásra.

Mit főznek ki a természetgyógyászat konyháján?

Ha ideje engedi, biztosan Ön is szeret a konyhában sürögni-forogni?

  • Vagy a konyhaasztal mellett a legtöbbször csak arra van ideje, hogy gyorsan összedobjon valamit?

A természetgyógyászat, a kineziológia, a reflexológia, a talpmasszázs nem a gyorsan összedobok valami finomat kategória. Itt a legtöbbször bizony 6-8 alkalomra is szükség van ahhoz, hogy az ízek és zamatok íncsiklandó finomságokká érjenek és valóban gyógyítsanak.

A kezelésen felismeri majd azokat az ízeket és zamatokat, amelyektől gyógyulni fog.

Mi a talpmasszázs folyamata?

  1. talpmasszázs

    A talpmasszázs során itt éppen az idegrendszer kezelése történik

    A frissítő lábfürdő nem maradhat ki. Ezt követően a talpmasszőr természetgyógyász végigmasszírozza a talpát.

  2. A természetgyógyász az első masszírozásnál felméri az egészségi állapotát. Mégpedig azzal, hogy hol érez a talpán felrakódásokat, illetve az Ön visszajelzése alapján hol érzékeny a talpa.
    • Ezeket a területeket a lábtérképen be is jelöli.
    • A kezelések során pedig talpa ezen zónáihoz tartozó szerveivel érdemes kiemelten foglalkozni.
    • Attól függően, hogy milyen súlyos a problémája, a felmérést célszerű később, néhány kezelés után megismételni. Ez azért hasznos, mert össze lehet hasonlítani a korábban tapasztalt állapottal.
  3. A talpmasszázs mindig általános masszázzsal kezdődik. Utána pedig az érintett zónák masszázsa következik. A masszázs közben az akár még kellemetlen érzés is lehet, mert az eredményes kezeléshez arra van szükség, hogy a fájdalomküszöb közelében (vagy kicsit felette) masszírozzon a terapeuta. Nem véletlen az a sokszor hangoztatott mondás, hogy „akkor gyógyít, ha fáj”. Persze annyira nagyon azért ne fájjon, mert az sem jó.
  4. A talpmasszázs mindig a lába lesimításával fejeződik be.
  5. A szakemberek a masszázst általában heti egy alkalommal javasolják.
  6. Kifejezetten hasznos azonban, ha közben Ön is masszírozza a talpát minden nap. Ebben segít Önnek a természetgyógyász, mert megmutatja a szükséges fogásokat.

Mindenki azt kérdezi, hogy hány alkalomra van szükség?

  • Erre lehetetlen előre pontos választ adni. Testi-lelki állapota és a panasza határozza meg, hogy hány alkalomra van szüksége ahhoz, hogy panaszmentes legyen.
  • Ez azonban persze nagymértékben összefügg azzal is, hogy Ön mennyire tartja be az életmódjával és az étkezésével kapcsolatos tanácsokat.

Vagyis a gyógyulása nagymértékben függ attól, hogy mennyire szeretne meggyógyulni. Ha a természetgyógyásszal megbeszélteket betartja, akkor sokkal jobb esélye van a gyógyulásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük