Bütyök kínozza? Lelki okai is lehetnek

A bütyök gömb formájú, jól körülhatárolható, a bőr különböző rétegeiben kialakuló elváltozás. A nagylábujj első percén alakul ki. Kialakulásának mik lehetnek a lelki okai?

Melyek a bütyök kialakulásának lelki okai?

Bütykös láb

Bütykös lábnál a csontkinövés a nagylábujj tövénél alakul ki, a lábujj befelé fordulásával

A bütyök kialakulásához valamilyen csalódottság vagy bosszúság vezethet. Ha bütyke van nagylábujja első percén, akkor talán volt egy olyan terve, amit nem tudott megvalósítani. Ez a megvalósítatlan terve lehet élete bármelyik területéhez kapcsolódó. Lehet, hogy a munkájával kapcsolatos terve nem sikerült, de lehet, hogy a magánéletével kapcsolatos elképzelései nem úgy alakultak, ahogy Ön eltervezte.

A bütyök egy el nem ért céljára emlékezteti. Ebből azonban tanulságokat és tapasztalatokat is leszűrhet további célkitűzései megvalósításához. Ha tudatosan elemezve megérti, hogy mi okozta terve meghiúsulását, akkor a következő alkalmakkor már felkészülhet ennek a csapda vagy veszélyhelyzetnek az elkerülésére, és elérheti újabb kitűzött céljait. Megvalósított és elért céljával nemcsak sikeresebb lesz, hanem büszke is lehet magára. Céljának a tevékeny megvalósítása elégedettséggel töltheti el.

Miért alakul ki a bütyök sokkal gyakrabban a nőknél?

bütyök lelki okai

Milyen lelki okai lehetnek a bütyök kialakulásának? Vajon miért fordul elő jóval nagyobb arányban a nőknél?

A bütyök női betegség. Ezt leginkább talán az a kutatásokkal alátámasztott tény bizonyítja, hogy 10 bütyökből 9 a nők lábán alakul ki. Vajon mi lehet ennek az oka?

Itt persze automatikusan azonnal a körömcipők lábfejet összepréselő szűk orrára gondolunk, de ez az egy ok azonban még kevés lenne megalapozott magyarázatnak. A bütyök kialakulásának bizony lelki okai is lehetnek.

A bütyök leginkább talán annak a jele, és kifejeződése, hogy a nő a tökéletességre törekszik, és elismerésre vágyik. Ez magyarázza azt is, hogy mindenképpen tetszeni akar. Márpedig a tetszésen keresztüli elismerésnek az egyik lehetséges formája lehet a körömcipőbe bújtatott csinos láb is. Az persze már ennek a tetszeni vágyásnak a kellemetlen mellékhatása, hogy a körömcipő túl gyakori viseletéért sokan a lábuk deformitásával fizetnek. Ez talán túl nagy ára a tetszeni vágyásnak.

Nem meglepő az sem, hogy a nő szeretetre vágyik. Ennek a szeretetnek az eléréséért sokat, nagyon sokat hajlandó megtenni. A legtöbben persze csak vágynak a szeretetre. A szeretet eléréséhez szükséges álmok megvalósításához szükséges céltudatos lépések megvalósításának eltökéltsége és kitartása már jóval kevesebb nőben van meg az általa elképzelt szeretet eléréséhez szükséges mennyiségben.

Éppen ez az oka annak, hogy a legtöbben félnek megvalósítani az álmaikat, és nem merik bátran vállalni a véleményüket.

Sokan vannak úgy, hogy életük jelentős részét nem a céljaik eléréséhez vezető útnak, hanem a fennmaradásért, vagy ha úgy tetszik a szeretet hajszolásáért folytatott kemény küzdelemként élik meg. Van, amikor Ön is ezt érzi?

A szeretet hiánya sokszor olyan mértékű, hogy sokan egyedül érzik magukat, és ezen a helyzetükön ritkán képesek változtatni. A bütyök kialakulásához vezető feltételezés szerint letérnek a szeretet elérése felé vezető útjukról, és ezért ferdül el a nagylábujjuk.

Tapasztalati megfigyelésen alapul az is, hogy ha a bal lábon alakul ki a bütyök, akkor ez leginkább az önértékeléssel kapcsolatos problémára, a nőiességbe vetett hit csorbulására utal, ha pedig a jobb lábon alakul ki, akkor ez valamilyen párkapcsolati problémára, vagy a szerelemről való lemondásra utal.

bütyök torna

Lábfeje és lábujjai tornáztatása a bütyök visszaszorításáért

Bárhogyan is igyekszik magyarázni kialakult bütykének az okát, az a legfontosabb, hogy legyen őszinte önmagával. A bütyök kialakulása már csupán valamilyen lelki problémájának a testi kifejeződése, problémájának a felszíne. Önön áll, hogy a bütyök kialakulásához vezető lelki nehézségekkel hogyan tud szembenézni, és hogyan segít önmagán, akár egy szakember segítségével.

Ez a szakember lehet egy pszichológus, aki segít feltárni az életében kialakult különböző traumákat, és segítséget ad a túllendüléshez is. Lehet ez a szakember egy kineziológus is, aki szintén az egész testét és lelkét szem előtt tartó megközelítésben segít szembenézni önmagával, és megoldani élete konfliktusait.

bütyök torna

Talpmasszírozás teniszlabdával, bütyök korrigálás kineziológiai tapasszal

Lehet ez a segítő szakember egy bütyök specialista gyógytornász is, aki a testi tünetek megoldásán keresztül közelít majd lelki problémáinak megoldásához.

Kérjen információt gyógyulásához: (+36-1) 269-2946

Lehet ez a segítő társ azonban akár egy jó barát is, akiben Ön maximálisan megbízik, és őszintén képes lesz előtte feltárni és elemezni a lelkét.

bütyök kezelése műtét nélkül

Bütyök kezelése műtét nélkül, kineziológiai tapasz szakszerű felragasztásával

Egyedül szinte minden nehéz. Bütyökfájdalma kialakulása lelki okának felkutatása is. Segítséget kérve viszont semmi sem lehetetlen bütyök fájdalma megszüntetésében és a későbbi műtét megelőzésében.

Ha kérdése van fájdalmas bütyke kezelésével kapcsolatban, akkor a (+36-1) 269-2946-os telefonszámon munkatársunk szívesen válaszol Önnek. Hívja bátran munkaidőben. Segít Önnek. Szeretné bütyök fájdalom nélkül élni az életét?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük