A puffadás lelki okai érdeklik?

A puffadás az emésztés problémájáról szól. Ha túl sokat eszik, vagy pedig egészségtelen ételeket fogyaszt, és emellett még keveset is mozog, akkor nem tudja megemészteni a táplálékot. Természetesen lehet más oka is a puffadásának. Szeretné megismerni a puffadás lelki okait?

puffadás megszüntetése

Puffadást hogyan tudja megszüntetni?

Lelki síkon a puffadás ugyanarról szól, mint testi szinten, mégpedig a telítődésről. Nemcsak akkor puffad a hasa, ha túl sokat evett, hanem akkor is, ha olyan problémával szembesül, vagy olyan megoldandó feladattal kerül szembe, amelyet nem is olyan könnyű megemészteni, és megfekszi a gyomrát. Megnézi, hogy mit tehet emésztőrendszeri panasza megszüntetésére?

  • Azért fontos ez, mert puffadása el fog múlni. Ha megszünteti a puffadást kiváltó okot.

Mi lehet még a puffadás lelki oka?

puffadás

Milyen lelki okai lehetnek puffadásának?

Ha olyan feladata van, amire nem tudja a megoldást, vagy olyan komoly konfliktusa van, amit nem tud megoldani, akkor a tehetetlenség érzése állandóan foglalkoztatja. Nyugtalan, feszült, nem tud ellazulni, nem tud pihenni, nem tud megnyugodni. Lelkileg állandó nyomás alatt van. Nemcsak a hasa feszül, hanem az idegrendszere is feszültség alatt van.

haspuffadás ellen

Haspuffadás ellen Önnél az egészségesebb táplálkozás vagy a több mozgás fog igazán használni?

Ha gyakran puffad a hasa, akkor nemcsak arra kell gondolnia, hogy rendszeresebben és kevesebbet kellene ennie, és többet mozognia. Az egészségesebb étkezés és rendszeres mozgás mellett még vissza kellene állítani lelki nyugalmát is. Ezt leginkább a feszültséget okozó feladatok elvégzésével, és nézeteltérések rendezésével tudja biztosítani.

A stresszes helyzetek megoldása mellett persze az is sokat jelent lelki egyensúlya helyreállításában, ha megemeli a stressztűrő képességét. Szeretné eredményesebben kezelni az életben felmerülő nehéz helyzeteit?

Ha igen, akkor a stresszt úgy tudja jobban kezelni, ha megtanul olyan stresszkezelő technikákat, amelyekkel csökkenteni tudja a feszült helyzetek káros hatását. Ilyen eredményes stresszkezelő technika lehet például az, ha megtanul meditálni, elsajátítja az autogén tréninget, vagy elkezd jógázni. Ezek közül bármelyik jó lehet. Vagy válasszon egy másik stresszkezelő technikát, amiről úgy gondolja, hogy Önnek jó lenne.

rendszeres mozgás

Mozogjon egy kicsit többet. És rendszeresen.

Az is jelentősen javítja stressztűrő képességét, ha rendszeresen mozogni kezd. Nem kell a mozgásnál kezdetben nagy dolgokra gondolni. A mozgásban a rendszeresség és a fokozatosság a lényeg. Önmagához képest, ha kicsit többet mozog, akkor máris sokat tesz az egészségéért. Különösen akkor, ha ez a több mozgás rendszeressé válik ezután. Szeretne többet mozogni azért, hogy könnyebb legyen az élete, és jobban érezze magát?

  • Haladjon ehhez kis lépésekben.

Már az is előrelépés mozgás nélküli életéhez képest, ha hetente 2-3 alkalommal sétál fél órát. Nyilván olyan mozgásformát érdemes választania, amit szívesen csinál, és nem fogja egy rövid felbuzdulás után abbahagyni. Általában jó ösztönző az is, ha egy jó barátjával együtt kezdenek bele valamilyen mozgásba. Ez azért jó, mert akkor egymást is tudják segíteni, támogatni.

Sokat tehet lelki békéjéért azzal is, ha nem veszi annyira véresen komolyan azokat a dolgokat, amelyek a problémáját okozzák. Például van egy megoldandó feladata, de egyenlőre nem tudta még megcsinálni. Vajon valóban olyan fontos ez a feladat, hogy mindenképpen el kell végezni, meg kell oldani? Lehet, hogy nem, és akkor máris nem érdemes miatta olyan sokat görcsölni.

De persze az is lehet, hogy tényleg olyan fontos, és valóban el kell végezni. Ilyenkor azonban azt érdemes végiggondolni, hogy olyan nagy baj az, hogy eddig még nem végezte el? Talán akkor is rendben lesz a dolog, ha most hozzálát, és megcsinálja?

Vagy ha Ön nem tudja elvégezni, akkor nem tudja valaki másnak átadni, kiosztani ezt a feladatot?

Egy konfliktus esetén pedig szintén érdemes végiggondolni, hogy valóban annyira fontos megoldani a súlyos nézeteltérést?

  • Ha igen, akkor elveszített azzal valamit, hogy eddig még nem rendezte a konfliktust?
  • Ha nem, akkor még most is rendezheti a nézeteltérést.
  • Talán attól tart, hogy a másikkal úgysem lehet zöldágra vergődni? Pedig lehet, hogy ha őszintén beszélne vele a helyzetről, és elmondaná, hogy mi aggasztja Önt a nézeteltérésükkel kapcsolatban, akkor ő is elmondaná a saját álláspontját.

Ha megismerik egymás indítékait, és azokat a tényezőket, amelyek mozgatják Önöket az adott konfliktus során, akkor közösen lehet, hogy könnyen tudnának találni egy olyan kölcsönösen előnyös lehetőséget, amit mindketten jó szívvel el tudnak fogadni. Ha pedig nem, akkor is közeledhetnek egymáshoz az ellentétes álláspontok.

Ha pedig ez nem történik meg, akkor is legalább megismerték a másik álláspontját, és érzékeltették azt is a másikkal, hogy megvan a szándék a konfliktus rendezésére, még akkor is, ha ez eddig valami miatt nem sikerült. Ez is haladás lehet adott helyzetben, és Önnek is lehetőséget biztosíthat ahhoz, hogy ne érezze olyan feszültnek magát.

Az is lehet, hogy megrögzött nézeteihez való görcsös ragaszkodása okozza azokat a feszültségeket, amelyek miatt állandóan görcsöl és puffad a hasa. Talán ha egy kicsit rugalmasabb lenne, és változtatna kicsit az álláspontján vagy a véleményén, akkor máris kisebb feszültséget okozna Önnek az adott helyzet, amit eddig olyan tarthatatlannak, és kezelhetetlennek tartott. Előfordulhat, hogy ez lehet az oka Önnél a puffadásnak?

Ha egy kicsit toleránsabban gondolkodik, és magával, valamint másokkal szemben, sem képvisel annyira merev álláspontot, akkor talán könnyebb lesz elfogadni magát. Másokkal is könnyebb együttműködni. Már az is előrelépés lesz, ha a másik ugyan nem fogadja el az Ön álláspontját, de legalább megérti.

Itt is arról van szó, amikor lelki békéje helyreállításáért dolgozik, hogy a saját magát, az álláspontját, a véleményét változtatja meg egy kicsit. Vagy pedig a kialakult helyzetet próbálja úgy változtatni, hogy könnyebb legyen elfogadni a helyzetet. Ezzel is meg tudja találni lelki békéjét.

immunrendszer

Ha megtalálja lelki békéjét, akkor az immunrendszere is jobban meg tudja védeni az egészségére ártalmas vírusoktól

Az is lehet, hogy nem is másokkal, hanem alapvetően saját magával van gondja. Ha nem akar mindenképpen más lenni, mint ami valójában, és hajlandó elfogadni magát olyannak, amilyen, akkor szintén javulnak az esélyei lelki békéjének a helyreállításához. Ezzel nemcsak kiegyensúlyozottabb lesz, hanem erősebb lesz az immunrendszere is. Megnézi hogyan?

  • Ugye tudja, hogy senkinek sem fontos annyira lelki békéjének a megtalálása, mint Önnek.
  • Ezzel is saját magán tud segíteni. Érdemes megpróbálni a puffadás megszüntetéséért.

Puffadása megszüntetéséért: (+36-1) 269-2946

Mit tehet lelki békéje megtalálásáért?

A cikk korábbi részében már ötleteket kapott ehhez. Ha kicsit türelmesebb és toleránsabb saját magához és másokhoz, akkor máris könnyebb lehet elfogadni saját magát vagy a másikat környezetében. Ezzel máris csökkenhet az Önben kialakult nyomás, a belső feszültség.

Az is megoldás lehet, hogy nem próbálja mindennek és mindenkinek a terhét, feladatát nyakába venni, és megoldani.

Ha megbékél önmagával, és hajlandó jobban elfogadni magát, akkor máris könnyebb lehet az élete.

stressz eredményes kezelése

Stressz eredményesebb kezelése jobb időbeosztással

Ha pedig nemcsak egészségesebb ételeket fogyaszt, hanem még jobban meg fogja rágni az ételt, akkor még jobbak lesznek az esélyei. Például azzal, ha megtanulja könnyebben kezelni a stresszes helyzeteket. Ez is segíthet magán. Szeretné nagyobb lelki békében élni az életét? Szeretné jobban elfogadni önmagát, és a környezetében élőkkel is jobb lenne elfogadóbbnak lenni?

Ha pedig emellé még rendszeresen elkezd mozogni, akkor még jobbak lesznek az esélyei lelki békéje megtalálásához. Például azzal, ha nem folytja el az érzéseit, hanem vállalja azokat, és őszintén beszél róluk. Önnek is könnyebb lesz, és azt fogja tapasztalni, hogy valahogy másokkal is egyszerűbb lesz zöldágra vergődni.

Megosztja velünk, hogyan igyekszik leküzdeni folyton jelentkező puffadását?

  • Vagy pedig kérdése van még puffadása kezeléséhez, és szeretné igénybe venni természetgyógyász segítségét is puffadásmentes életéhez? Munkaidőben várjuk hívását a (+36-1) 269-2946-os számon. Hívjon bennünket, hogy segíthessünk.
  • Éljen panaszmentesen, puffadás nélkül. Nagyobb békében önmagával és a környezetében lévőkkel is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük