A klíma jól jön nyáron. Vagy nem is?

Nyáron júliusban, augusztusban kutya meleg van, télen pedig sokszor didergünk. Azonban nem is a XXI. században élnénk, ha nem próbálnánk ezzel a „fonák helyzettel” is kezdeni valamit négy keréken.

Kezdünk is. Télen megpróbálunk nyarat, nyáron pedig telet varázsolni a szélvédő mögé. Télen ez a mutatványunk annyiból áll, hogy bekapcsoljuk a fűtést, és mindjárt jobban érezzük magunkat. Nyáron pedig fordítva működtetjük a varázslatot, és megpróbálunk a perzselő napsugarak ellenére telet varázsolni az autóba. Ennek a varázslatnak a jól működő eszköze a klíma. Remek találmány, de ha rosszul használja, akkor igazán undok tud lenni, és kibabrál az ízületeivel.

autóklíma nyáron

Kellemes hűvös van az autójában ezeken a tikkasztó nyári napokon is? Ha igen, akkor figyeljen oda rá, hogy nehogy nagy árat fizessen érte

Így próbáltam én is telet varázsolni az elmúlt héten. Úgy éreztem, hogy szükségem is van a varázslatra, mert iszonyú meleg volt odakint. Akkor pedig gondolja csak el, hogy milyen meleg lehetett a felmelegedett autómban.

Nosza gyerünk, csináljak csak gyorsan kellemes időt magam körül. Jól feltekertem a légkondit, hagy szóljon. Szó se róla, kellemes hűvös is lett néhány perc múlva. A kellemes hűvösnek persze ára lett később.

Éreztem én, hogy nem a legjobb helyre van irányítva, fázik a jobb vállam, de vezetés közben nem tudtam vele foglalkozni. Meg is lett az eredménye: elkezdtem érezni a vállamat. Első nap még csak kellemetlen diszkomfort érzet gyötört, de még semmi különös. Másnap persze már kiabálva jelzett a légkondi útjába kerülő jobb vállam. Alig bírtam felemelni a karomat, annyira fájt.

Ez a múlt héten, péntek délelőtt volt. Jön a hétvége. Mit tegyek a fájós vállammal?

Volt már nekem ilyen problémám, de nem volt benne köszönet. Olyan vállfájdalmam volt akkor, hogy aludni se tudtam. Biztos, ami biztos, kértem az orvosunkat, hogy írjon fel nekem gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító tablettát. De azért megkérdeztem gyógytornászunkat, Tímeát is, hogy nincs-e valami más javaslata a fájdalmam kezelésére. Volt.

Még aznap, péntek délután kaptam egy lökéshullám kezelést. Erről annyit mindenképp érdemes tudni, hogy nem fájdalommentes, de kibírható, és a gyógyulása érdekében elviseli ezt a fájdalmat az ember. Érdekes módon azonban, a felkar izmán fájt jobban a kezelés, nem a vállízületnél. Azt azonban jó tudni, hogy „akkor gyógyul, ha fáj”, ezért már a kezelés alatt biztos lehettem benne, hogy gyógyul, mert bizony fájt.

Az 5 perces lökéshullám kezeléssel azonban még nem volt vége a terápiának, mert kaptam néhány kineziotape-et is a vállamra, és már akkor kevésbé fájt a vállam. Persze nem tudtam, mitől. A kezelés többesélyes volt:

  • a lökéshullámoktól,
  • Tímea kedvességétől és magabiztosságától vagy
  • a kinezioszalagoktól, de javult az állapotom.

Kellemes melegséget éreztem a vállamban, és ez így is maradt egész hétvégén. Vasárnap már nem is pihentettem a vállam: takarítottam is, és nem fájt.

Hétfőre még tovább javult az állapotom, és vettem magamnak a bátorságot, hogy levegyem a szalagokat. És a csoda megtörtént. A téli varázslatom minden kellemetlen fájdalma elmúlt. Remélhetőleg nyomtalanul. Magam sem hittem volna, hogy gyógyszer nélkül megúszom a hétvégét. De nagyon örülök, hogy a gyógyszerek helyett hittem a lökéshullám terápiában és a kinezio tape-ben.

Köszönöm Timi, hogy kibűvölted belőlem kínzó vállfájásom minden kellemetlenségét.

Kellemes fájdalommentességemnek azonban lehet néhány tanulsága az Ön számára is:

  1. A légkondicionálást érdemes óvatosan használni, ha valaki érzékeny rá. Volt már kellemetlen tapasztalata a légkondival?
  2. Ha igen, akkor a hideg levegőre érzékeny testrészeit védeni kell. Főleg akkor, ha tudja, hogy már volt problémája vele.
  3. Ha mégis óvatlan volt, vagy óvatossága ellenére mégis összeszed valami nyavalyát, akkor nem kell azonnal valamilyen fájdalomcsillapító gyógyszerhez nyúlni. Ugyanis a gyógyszer az emésztőrendszerben szívódik fel. Hatása mindenhova elér a szervezetben, nem csak a kezelni kívánt szervhez.
  4. Ha Ön is a gyógyszerek helyett a természetes gyógymódok híve, akkor nézzen utána a gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító lehetőségeknek. Lehetőleg még mielőtt összeszed valamilyen kellemetlen gyulladást.

A klímája teremtette kellemes hűvösben is fájdalommentes autóvezetést kíván Önnek Zentai Ágnes a Harmónia Centrum nevében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük